vvdes_banner_08.jpg

Zou de familiedag kunnen doorgaan in 2021? Nadat er besloten was om de familiedag in juni af te lasten hebben we direct een nieuwe datum vastgesteld: Zaterdag 28 augustus zou er na ruim 2 jaar eindelijk weer de DES-familiedag worden gehouden een feest waar elk DES-lid en zijn of haar familie naar elk jaar weer naar uit kijkt, als een mooie afsluiting van het seizoen. We hadden in juni gehoopt dat we een familiedag in augustus zonder beperkingen zouden kunnen vieren maar helaas zijn we nog steeds niet van Corona verlost.

Om toch de ‘normale sfeer’ van de familiedag te kunnen behalen en zoveel mogelijk mensen een geweldige dag te kunnen bezorgen hebben we besloten om te gaan voor een familiedag waarbij we de anderhalve meter los konden laten en niet iedereen op een vaste zitplaats zou moeten plaatsnemen. Hiervoor moesten we wel gaan werken met een aantal tijdsloten zodat we bezoekersaantallen konden reguleren. Ook werd er gekozen voor toegangscontrole door externe mensen. Dit bleek uiteindelijk een goede zet.

Van 9 tot 11 uur organiseerden we de open dag als start van het nieuwe seizoen voor onze jongste jeugd en potentiële nieuwe leden. Onder begeleiding van de spelers van DES 1 werd er een voetbalparcours afgelegd op het hoofdveld. Het was mooi om te zien hoe groot de opkomst was van zowel kinderen, ouders en opa’s en oma’s. Een mooi aantal van 9 nieuwe leden melde zich tijdens de open dag direct aan als nieuw lid. Een aantal andere gaven aan dit binnenkort te gaan doen. Klapstuk van de Open Dag was de aanmelding van ons nieuwste lid ‘DESSIE’. Na de digitale aankondiging van een aantal dagen eerder werd er door veel kinderen al reikhalzend uitgekeken naar onze nieuwe mascotte. Sommige kinderen vonden het eerst wel spannend maar heel veel kinderen wilden uiteindelijk high-five of een boks en met ‘DESSIE’ op de foto.

Van 10-11 uur speelde ons G-team op het kunstgrasveld een onderling mixtoernooi. Van 11 tot 13 uur was het de beurt aan onze pupillen en junioren voor een onderling mixtoernooi, verdeeld over 20 teams speelden ze voor de winst. Vanaf 13 uur was het de beurt aan de spelers van JO19 en de seniorenelftallen. Ook zij speelden in 12 teams een onderling mixtoernooi waarbij tegen 16 uur het team van TIB-Finishing als winnaar van het veld stapte.

Hierna kon de gezellige derde helft beginnen. Onze jubilerende leden werden door het bestuur nogmaals in het zonnetje gezet, overleden leden werden herdacht en Marty Poelakker werd door het bestuur en de supportersvereniging uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar. Onder het genot van een drankje pakte jeugdleider van DES JO11-1 én zanger Nick Brinkhuis de microfoon om de stemming nog wat te verhogen. Mede door de gemaakte keuzes vooraf werd het fantastische dag waar iedereen na deze corona-periode zo lang naar uit had gekeken. Én het was nog lang gezellig op sportpark Gagelman 😉.

Iedereen heeft een geweldige dag gehad én het weer was goed! Het was mooi om te zien dat zoveel leden en fun familieleden aanwezig waren. 

We willen namens deze weg nogmaals de gehele organisatie bedanken die deze fantastische dag hebben mogelijk gemaakt.

Bestuur v.v. DES

PS: Er zijn tijdens de familiedag heel veel foto’s gemaakt: 
Familiedag 2021 (Foto's: Ellen Nieboer)
Familiedag 2021 (Foto's: Peter Calkhoven)

Hoofdsponsor:

Sponsorkliks