vvdes_banner_06.jpg
De dames van DES waren dicht bij een stunt vandaag. Een puntje was eigenlijk verdiend geweest, dat erkende de leiding van de bezoekers na afloop van een enerverende wedstrijd ook ruiterlijk. Uiteindelijk trokken de dames van Den Ham aan het langste eind, maar daarvoor moesten ze wel tot het uiterste gaan tegen een uitstekend spelend DES.

Beide ploegen waren met dezelfde opdracht het veld in gestuurd: vroeg druk zetten om het de tegenstander lastig te maken in de opbouw. Het lukte Den Ham wat beter, maar wat DES beter lukte, was zich via verzorgd combinatievoetbal onder de druk uit te voetballen. Het leidde ertoe dat de koploper de nodige voorzichtigheid in acht nam en zijn heil vooral zocht in schoten van afstand. Het vizier stond daarbij echter veel te hoog afgesteld en zo kreeg vooral het vangnet achter het doel de kans om zijn waarde te bewijzen. Toch moest DES na een kwartier spelen in de achtervolging toen de bal vanuit een vrije trap precies tussen de verdediging en de keepster in viel en door de spits van Den Ham eenvoudig binnengetikt kon worden. De achtervolging was van korte duur. Een kusje op de bal door een toeschouwer, een inworp, een dieptepass en een droge knal van Jorieke: zeven minuten later was de stand weer gelijk.

De 1-1 stond ook nog op het bord toen beide ploegen aan de thee gingen. Redenen om wat te veranderen waren er niet; er werd gewoon uitstekend gespeeld tegen een sterke tegenstander. DES stapte dan ook vol vertrouwen het veld weer op en kwam tien minuten na de aftrap zelfs op voorsprong. Anouk krulde vanaf een metertje of twintig de bal heerlijk in de bovenhoek. De hoogtestage in Nepal had klaarblijkelijk zijn vruchten afgeworpen. Nu was het Den Ham dat in de achtervolging moest. De koploper bleef het proberen via afstandschoten en het vizier bleek nu iets beter te zijn afgesteld. Er zeilden nog steeds de nodige ballen hoog over, maar ondertussen werd ook de lat twee keer geraakt. Halverwege de tweede helft was het dan eindelijk raak voor de bezoeksters. Deze keer werd het maar eens met een schot over de grond geprobeerd en de bal paste precies in het hoekje.

DES bleef de weg naar voren zoeken en was een paar keer levensgevaarlijk uit een corner. De koploper ontsnapte tot driemaal toe aan een hernieuwde achterstand, maar deed tien minuten voor tijd wat DES maar niet wilde lukken: scoren uit een corner. Nog één keer zette DES alles op alles om de verdiende gelijkmaker op het bord te zetten. Dat de deur daarmee achterin open werd gezet werd voor lief genomen. 2-3 of 2-4, dat maakt tenslotte niets uit. De 3-3 moest en zou er komen. Helaas werd het diep in blessuretijd 2-4 uit de onvermijdelijke counter. De teleurstelling na afloop maakte echter al gauw plaats voor het besef dat er een uitstekende wedstrijd die op de mat was gelegd. Er kan dan ook met vertrouwen uitgekeken worden naar de komende twee weken, als er weer twee hooggeklasseerde teams op bezoek komen. De toeschouwer die de eerste helft de bal inzegende wordt daarbij weer van harte uitgenodigd. Hij bleek een uitstekende kusser, volgens de dames.

Hoofdsponsor

Subsponsor

Sponsorkliks