vvdes_banner_01.jpg
15:15 uur aanwezig, echt waar? Jazeker, om 16:45 uur werd immers pas afgetrapt in Oldenzaal voor de wedstrijd tegen Quick ’20 3. De wedstrijd ervoor liep wat uit, waardoor uiteindelijk pas rond 17:00 uur kon worden afgetrapt. Stiekem werd uiteraard de Derby via Youtube gevolgd, maar een goede warming-up en de juiste focus bleken de opmaat voor een prima wedstrijd!

Quick’20 bleek lang geen slechte ploeg. Enkele behendige spelers zorgden voor veel beweging, het waren echter vooral de crosspasses van achteruit op de buitenspelers die de grootste uitdaging bleken. Na 10 minuten kregen we de wedstrijd echter controle. Wat volgde was een prima eerste helft met snelle combinaties en veel beweging in balbezit. Ook werd goed druk gezet, zodat de gevaarlijke crosspasses van de tegenstander onder druk steeds minder vaak aankwamen. We groeiden duidelijk in de wedstrijd, maar te veel aanvallen verzandden in schoonheid en veel 100% kansen creëerden we daardoor niet. Toch kwamen we op de verdiende 0-1, het was Thijs-Jan die uit een prima corner van Luuk bij de 1e paal overtuigend raak kopte. In het restant van de 1e helft gingen we op zoek naar de 0-2 en kregen we ook nog enkele kansen, toch was de tegenstander in de tegenstoot zeker zo gevaarlijk. Het bleef 0-1 tot de rust, maar de uitstekend keepende David-Jan hield ons ook enkele keren op de been en we waren er nog lang niet!

Er werd de tweede helft een tandje bijgezet en het tempo ging omhoog. We creëerden enkele goede kansen en het was wachten op de 0-2, de tegenstander kon ons in deze fase simpelweg niet bijbenen. Uit één van deze goed aanvallen maakte een verdediger hands, Marnix wist wel raad met de terecht toegewezen penalty en het was 0-2. De 2e helft was 20 minuten onderweg en het was wachten op de 0-3, toen de linksbuiten aan de aandacht van de prima ingevallen Koen ontsnapte. In een uiterste tackle probeerde hij de nog niet doorgebroken linksbuiten af te stoppen, hij was duidelijk te laat maar het gladde kunstgrasveld maakte het erger dan het was. Een zware rode kaart maakte dat we met 10 man verder moesten. Quick ’20 drong wat meer aan, toch bleven we ons spelletje spelen en Iede was er als de kippen bij om een te korte terugspeelbal genadeloos af te straffen: 0-3 met nog 20 minuten op de klok. Het werd weer spannend toen de linksbuiten van de tegenstander prachtig de 1-3 binnen schoot. Wederom waren we echter scherp voorin, toen Joris de bal overtuigend binnen schoot na een terugspeelbal van Quick ’20 uit de kluts. De eerlijke grensrechter van de tegenstander zag het niet goed, en vlagde voor buitenspel. De scheidsrechter ging er in mee, en liet de vrije trap van Quick ’20 snel nemen. Bij protest voor ons gaf hij meteen toe er naast te zitten en hij had het doelpunt alsnog reglementair goed kunnen en moeten keuren. Dat deed hij niet, wel mocht de iets te heftig protesterende Jeff met rood inrukken en moesten we met 9 man door. Het was nog een kwartier billen knijpen met 9 man en het werd 5 minuten voor tijd zelfs nog 2-3, we trokken de dik verdiende overwinning echter over de streep en dat was een groot compliment waard!

Een wedstrijd dat voldoende stof tot nabespreking bracht, dat deden we dan ook toen we met een grote groep nog een hapje gingen eten. De stemming zat er goed in, en dat mocht ook wel na een puik resultaat!
Een uiterst efficiënt DES/Daarle boekte vandaag de derde overwinning van dit seizoen. Een overwinning die moeizamer tot stand kwam dan de 1-4 eindstand doet vermoeden. Vooral in de eerste helft hadden de dames het lastig tegen een stugge tegenstander en een straffe tegenwind.

Vanaf de aftrap zette de thuisploeg DES/Daarle flink onder druk. Waar de dames zich normaal gesproken via verzorgd combinatievoetbal eenvoudig onder de druk vandaan weten te spelen, waren er vooral in het eerste bedrijf te veel slordigheden te noteren. De lange bal als redmiddel bleek ook geen optie, want die waaide net zo hard weer terug. Een veldoverwicht voor Nieuwleusen was het gevolg. Grote kansen waren er aan de zijde van de thuisploeg echter niet te noteren. Keepster Anne-Will, die Anouk vandaag uitstekend verving, voetbalde goed mee en haalde daarmee de angel uit het spel van Nieuwleusen. Slechts één keer moest ze handelend optreden bij een vlammend schot van afstand en dat deed ze bekwaam.

Na een half uur leek bij DES/Daarle het besef door te dringen dat er uit een ander vaatje getapt moest worden. Terug naar het spel waarmee de afgelopen weken zulke goede resultaten werden geboekt. Het betaalde zich meteen uit. Marieke stuurde Sunihta de diepte in en met een bekeken schot in de korte hoek verraste ze de keepster van Nieuwleusen. Gesterkt door de voorsprong kwam DES/Daarle wat beter in de wedstrijd, maar de dames moesten toch toezien hoe Nieuwleusen in de 40e minuut op gelijke hoogte kwam. Tijd om de treffer te vieren had de thuisploeg niet, want de scheidsrechter had nog niet gefloten, of de bal lag er aan de andere kant alweer in. Nu was het Nienke die na een goede onderschepping Sunihta in staat stelde om te scoren.

Conclusie na 45 minuten spelen: Nieuwleusen: het meeste balbezit, twee kansen, één goal; DES: verdedigend sterk, twee kansen, twee doelpunten. Na de thee kwamen Marijke en Elise in het veld en zij zochten hun plekje in de verdediging op. Zij hadden het een stuk rustier dan hun voorgangers. De rollen waren nu volledig omgedraaid. Goed positiespel, vlotte combinaties en strakke passes over de grond: ineens was de flair van de voorgaande wedstrijden weer terug. Een voorzet van Elianne, die door Julia met een heerlijke dieptepass weggestuurd was, kon nog net niet tot doelpunt worden gepromoveerd. Even later was het echter wel raak. Deze keer bereikte Elianne Sunihta, die haar hattrick mocht aantekenen. Vijf minuten later was het Simone die haar goede wedstrijd bekroonde met een puike assist. Weer was het Sunihta die met het buitenkansje wel raad wist. Met een hard diagonaal schot vanaf de rand van de zestien liet ze de keepster volledig kansloos.

De 1-4 stond nog op het bord toen de scheidsrechter het eindsignaal gaf en 13 tevreden dames de douches opzochten. Na een wat mindere eerste helft volgde een krachtig herstel en een tweede helft waarin het team weer als vanouds speelde. Op basis daarvan mag de overwinning van vandaag dan ook dikverdiend genoemd worden. Als deze lijn wordt doorgezet, liggen er met de dodelijke efficiëntie van vandaag nog heel wat meer overwinningen in het verschiet. Maar ja, als…. en dan bedoelen we niet als de lijn wordt doorgezet, daar zorgen de dames zelf wel voor, maar als er maar gevoetbald mag blijven worden. Laten we het hopen. De dames zijn net zo lekker op dreef.
Er werd doordeweeks weer goed getraind, en dat moest ook wel na de harde nederlaag in Zwolle een week eerder. Afgelopen zaterdag konden we het goedmaken tegen Helios 2. Het was voor beide ploegen “aanhaken” of “afhaken” bij de bovenste ploegen. Wij hadden immers 3 punten uit twee wedstrijden, Helios 4 punten.

Vooraf werd veel gesproken over de positionering bij balbezit en balverlies, want met teveel jongens aan de zijkanten bleken we met name in het centrum heel kwetsbaar voor omschakelmomenten. De organisatie stond gelukkig een stuk beter dan de wedstrijd daarvoor, maar daar was in de eerste helft dan ook alles mee gezegd. Helios ging volle bak en was de eerste helft in alles beter dan DES. Ze hanteerden een hoger tempo in balbezit, zetten beter druk, dekten beter door en wonnen daarbij elke tweede bal. We kwamen dan ook niet lekker in de wedstrijd, en de momenten dat er wel mogelijkheden lagen waren we erg onnauwkeurig in balbezit. De 0-1 ruststand was dan ook een terechte afspiegeling van de krachtsverhouding en we mochten blij zijn dat het daarbij bleef.

Ivar en Iede kwamen als verse krachten het team de tweede helft versterken. Zij grepen hun kans, en draaiden samen met de rest van het team de wedstrijd geheel om. Waar we in alles de eerste helft tekort schoten, waren we de tweede helft zeer sterk. Helios kwam er niet meer aan te pas en Ivar scoorde met een bekeken vrije trap de terechte gelijkmaker. Helios was het kwijt en het was wachten op de 2-1, Iede bracht deze op het scorebord na goed voorbereiden werk van Thijs-Jan. Het gefrustreerde Helios gooide het met meer agressie op een andere boeg, helaas hielden we het hoofd niet koel en gingen we er teveel in mee. Wat volgde waren veel (domme) overtredingen en dus ook vrije trappen aan weerskanten. Uit één van deze vrije trappen scoorde Helios met een schuiver over het gladde veld de 2-2. Helios kreeg nog enkele kansjes, maar het was DES 2 dat met enkele grote kansen in de slotfase de meeste aanspraak maakte op de overwinning.

Helaas vergaten we de trekker definitief over te halen, en de goed fluitende scheidsrechter Heerdink floot na exact 90 minuten voor het laatste fluitsignaal. Zeer content over de tweede helft, maar met een zuur gevoel terugkijkend op het puntverlies kijken we met een dubbel gevoel terug.
Allereerst willen wij onze leider Erwin heel veel beterschap en sterkte wensen, hopelijk kun je snel weer fysiek en in goede gezondheid aanwezig zijn bij onze wedstrijden!!

Na de vorige week waarin we met 0-2 wonnen bij DETO stond vandaag de lastige wedstrijd tegen SVZW op het programma. SVZW was vorig jaar een goed voetballende ploeg gebleken waarvan wij weliswaar 2x wonnen, maar anders dan de uitslagen deden vermoedden, hadden wij het gewoon erg lastig tegen deze mannen. We waren dus gewaarschuwd. Tijdens de warming up werd ons nog even fijntjes en subtiel medegedeeld dat er een verschil in warming up te zien was. De meiden mo17 moesten lachen om het verschil in warming-up-fanatisme noem ik het maar, maar keken ook smakelijk naar het verschil in leeftijd tussen de beide elftallen. Maar wij weten wel beter dat schijn enorm kan bedriegen!!

Wij begonnen vandaag in de volgende opstelling.
Doel: Richard
Achter vrnl: Daniel, Rob, Mark, Richard
Midden vrnl: Patrick, Pieter, Marthijn en Simon
Voor: Arjen en Niels
De wisselspelers waren: Gep, Ivo, Bas en Nathan
Afwezig/geblesseerd : Arjan, Bart, Robert
Leiders: Ronald
Grensrechter: Rene
Scheidsrechter: Hans

De toeschouwers tegen SVZW:
Er mochten geen toeschouwers op het sportpark aanwezig zijn i.v.m. de verscherpte maatregelen. En dat was te merken. Echter bewonderen wij de inventiviteit van Gerard, die toch een manier wist te vinden om ons vanaf een afstand, maar door toch niet op het sportpark te zijn, onze wedstrijd te komen bekijken. Waarvoor dank!!

De wedstrijd:
SVZW begon de wedstrijd wat beter dan dat wij dat deden. Het bleek vanaf het begin af aan een flinke kluif voor ons te gaan worden. Het voetballende deel was in het begin voor de wit-zwarten uit Wierden. Maar meer dan een paar gevaarlijke cornerballen kregen wij nog geen echte grote kansen tegen. Bij onze eerste de beste aanval konden wij ook al direct gevaarlijk worden. Een mooie bal van Marthijn achter de verdediging op Arjen deed de keeper doen uitkomen buiten zijn zestienmetergebied. Arjen was eerder bij de bal en schoof deze beheerst langs de keeper in het lege doel. Gezien het spelbeeld niet helemaal volgens de verhoudingen, maar dat vonden wij uiteraard niet erg. 
Deze goal bracht ons wat beter in het spel, en hadden we voor de rust de score kunnen uitbreiden. Maar de keeper redde goed op een paar mooie kansen van ons. De mooiste kans kregen wij echter vlak voor rust. Pieter ging aan de linkerkant de zestien in, en in een uiterste poging hem tegen te houden plaatste de verdediger zijn arm in het gezicht van Pieter zodat hij ten val kwam. Penalty besliste de scheidsrechter. Pieter ging zelf achter de bal staan, maar zijn schot werd helaas uit de rechter onderhoek (voor de kijkers thuis) getikt door de keeper. Zodoende gingen wij rusten met 1-0 voorsprong.

De tweede helft hadden wij het voetballend lastiger. SVZW speelde in die fase duidelijk beter, en wij kwamen er lange tijd niet echt gevaarlijk meer uit. Dat resulteerde in een wat meer verdedigende stelling dan we normaliter gewend zijn, maar voor de tegenstander het dus ook lastiger maakte om er doorheen te komen. Enkele keren kwamen wij er nog gevaarlijk uit, maar zonder al te veel noemenswaardige scoringskansen te produceren. SVZW had veelvuldig de bal, maar verder dan wat afstandsschoten en een enkele cornerbal kwamen ze ook niet op dat moment. We moesten enkele wissels doorvoeren. Simon ging eruit voor Bas, Gep kwam voor Marthijn en Ivo kwam voor Patrick. De wedstrijd kabbelde wat voort, met hier en daar een irritatie momentje tussen de teams. Door onze ervaring te gebruiken konden we vooralsnog de nul houden. Waar wij dachten om de overwinning op Gagelman te kunnen behouden, bracht daar een klein momentje van net niet scherp genoeg verdedigen verandering in. De aanvoerder schoot de bal half vallend richting de verre benedenhoek, om zodoende de gelijkmaker binnen te schieten. Daarna probeerden beide teams het nog wel, maar gescoord werd er niet meer. 

Uitslag: 1-1.

Doelpuntenmaker: Arjen.

De competitiestand bracht ons na dit weekend op plek 1. Het begin van het seizoen is dus prima, hopelijk kunnen wij deze stand vasthouden. De komende 2 weken hoeven wij niet te voetballen. Dus voor deze 2 weken is er dan geen gratis toegang mogelijk, en is het vermaak dus ook niet onbetaalbaar. Wij melden ons weer als we weer de weide in mogen.

Blijf gezond allen!!
“Jullie waren het beste team waar we tot nu tegen gespeeld hebben”. De dames van DES/Daarle lagen na 90 minuten knokken uitgeput op het kunstgras voor de dug-out, toen de trainer van de tegenstander hen kwam complimenteren met het vertoonde spel. Nu zijn er verschillende manieren om hiermee om te gaan. De reactie ‘je hebt makkelijk praten als je zojuist met een 1-5 overwinning van het veld bent gestapt’ is vanuit de teleurstelling niet meer dan logisch. Het compliment van de trainer was echter welgemeend en het was jammer dat er vandaag geen toeschouwers aanwezig mochten zijn. Niet alleen hebben zij een spectaculaire wedstrijd moeten missen, ze zouden ongetwijfeld hebben beaamd dat hij zomaar eens gelijk zou kunnen hebben.

Een uur lang deed DES/Daarle weinig tot niets onder voor JCHW, een elftal dat vorig seizoen nog in de 3e klasse uitkwam. Vanwege een krappe selectie besloot het team zijn heil dit seizoen een klasse lager te zoeken. Aan alles was te zien dat de tegenstander van vandaag gewend was om een niveautje hoger te spelen. Toch gaven de dames van DES/Daarle brutaal partij en de betere kansen in de eerste helft waren zelfs voor de thuisploeg. Toch was de hulp van de keepster nodig om op voorsprong te komen. Na een half uur spelen schoot zij de bal pardoes in de voeten van Marieke, die geen enkele moeite had de bal in het lege doel te schuiven. Gezien de kansenverhouding was de voorsprong niet onverdiend te noemen. De kansen op een grotere voorsprong werden echter gemist en daarmee werd JCHW de kans geboden om vanuit de omschakeling gevaar te stichten. De 1-1 vlak voor rust was het gevolg.

Na de thee was het spelbeeld nog een kwartier lang hetzelfde. Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder en het spel golfde op en neer. Maar weer was het de razendsnelle omschakeling, een gevaarlijk wapen van JCHW, wat DES/Daarle de das omdeed. Na balverlies op het middenveld stond er ineens een overmacht aan paarshemden in de zestienmeter en de 1-2 was niet meer tegen te houden. De bezoekers bleken over nog een wapen te beschikken. Een wapen dat ze in de eerste helft goed verborgen hadden gehouden. Twee pegels van afstand verdwenen kort na de 1-2 onhoudbaar voor Anouk in de kruising. Zo stond het binnen de kortste keren 1-4 en wisten de dames van DES/Daarle dat het een hels karwei zou worden om tegen deze geroutineerde tegenstander nog een goed resultaat uit het vuur te slepen.

Toch gingen de koppies niet naar beneden en werd alles op alles gezet om de aansluiting weer te vinden. Tot een treffer van de thuisploeg leidde het echter niet meer. De bezoekers wisten nog één keer te profiteren van de ruimte die DES/Daarle in zijn aanvalsdrang weggaf en zorgden daarmee voor de 1-5 eindstand. Op de overwinning van JCHW viel uiteindelijk niets af te dingen, de uitslag deed de krachtsverhoudingen op het veld echter geen recht. De opbeurende woorden van de trainer van JCHW na afloop werden ondersteund door de conclusie van de grensrechter van DES/Daarle. Het feit dat hij voorafgaande aan de wedstrijd een minuut lang op zoek was naar een voetbalschoen die hij uiteindelijk al aan bleek te hebben doet anders vermoeden, maar soms valt hij wel eens op een zinnige opmerking te betrappen. “De tegenstander van vandaag was als team duidelijk een stapje verder, maar dit niveau kunnen jullie ook bereiken.” Met die wijze woorden in het achterhoofd kan er vol vertrouwen toegewerkt worden naar de wedstrijd van aanstaande zaterdag, uit tegen Nieuwleusen.

Hoofdsponsor:

Sponsorkliks