vvdes_banner_04.jpg
Enter Vooruit VR1 – DES VR1 5-5

Een vraag van Louis van Gaal zou kunnen zijn: “waren de aanvallers nu zo goed of waren de verdedigers nu zo slecht?”

Het eerste is het geval, al moeten we zeggen dat dit eigenlijk wel gold voor nagenoeg het hele DES team en aan de zijde van Enter Vooruit voor de nummer 10 die kwistig strooide met steekpasses.

Trainer Bert Huesken begon deze zaterdag met de volgende 11 speelsters:
Desiree – Daphne – Kirsten – Marijke – Ester – Sacha – Milou – Loes – Romee – Anouk – Elianne.
Op de bank begonnen Nienke en Sunihta en we werden ondersteund door Bente en Eline van MO20.

Helaas moesten we het stellen zonder Aline, Bente (Valk), Laura en Marieke. Laatstgenoemde moest op de laatste training voor de wedstrijd afhaken met een blessure die haar 2 weken uit de running lijkt te houden. In deze 1e bekerwedstrijd van het seizoen (Blauw Wit kon vorige week zaterdag niet) kwam Bert qua opstelling meteen met een paar verrassingen uit de hoge hoed, zoals o.a. Ester op linksback, Elianne linksbuiten en Anouk als hangende spits. Het bleken gouden vondsten want in het eerste kwartier bestormden de roodzwarten de zwartwitten met kansen voor Elianne, schoten van Sacha en Marijke en een als voorzet bedoeld schot van Anoek, al zal ze er zelf misschien anders over denken, dat net voorlangs ging. De verdediging en het middenveld stonden gedurende die tijd als een huis en namen volop deel aan het eenrichtingsverkeer richting het Enterse doel middels prachtig combinatiespel en met veel passie en inzet.
Maar ja, als je de 6 kansen en 3 afstandsschoten niet verzilverd treed een ongeschreven voetbalwet in werking en valt het doelpunt aan de andere kant, hetgeen ook nu helaas het geval was. Na nog geen enkele keer bij de 16 van DES te zijn geweest zette een perfect gegeven steekpass de spits vrij voor Desiree en die kon niet voorkomen dat Enter Vooruit in de 18e minuut, geheel tegen de verhouding in, op een 1-0 voorsprong kwam. Gingen de kopjes hangen bij DES? Absoluut niet!

Sterker nog, DES pikte het spel weer op waar ze gebleven waren en na weer een snelle actie over de linkerkant van Elianne belandde haar voorzet voor de voeten van Romee en die wist daar wel raad mee: 1-1 in de 19e minuut. Ook daarna was het eenrichtingsverkeer met kansen voor Elianne die, als ze de keeper niet op haar weg vond, de paal trof, hetgeen deze middag nog een aantal keren zou gebeuren. Elianne was deze middag qua snelheid een ware plaaggeest voor de rechtsback van Enter Vooruit die telkenmale alleen iets voorbij hoorde suizen en vervolgens in de verte de rug van Elianne zag. Deed Enter Vooruit dan niets terug? Nee, niet echt, of het moeten wat afstandsschoten van grote afstand zijn geweest die Desiree niet in de problemen brachten. Toch was er in de 29e minuut weer een strakke steekpass door het midden en je zou kunnen zeggen dat de kansen-doelpuntenverhouding bij Enter Vooruit 1 op 1 was, ditmaal resulterend in de 2-1. Ook nu bleven de ruggen bij DES gerecht en volgde weer een stormloop op het doel van Enter Vooruit, met ditmaal kansen voor Anoek en Elianne die helaas niet leidden tot de o zo verdiende gelijkmaker. En tja, u raadt het al: ondanks wat omzettingen om dit gevaar eruit te halen was er weer de steekpass door het midden, maar ditmaal liet Desiree even zien waar ze goed in is en dat is een 1 op 1 duel en zo plukte ze de bal vakkundig van de schoen van de spits van Enter Vooruit. DES kwam met de schrik vrij.

Inmiddels was Eline in het veld gekomen voor Loes en kwam Sunihta voor Anoek. Beide wissels pasten zich moeiteloos aan bij het prima verzorgde combinatiespel aan de zijde van DES, direct weer resulterend in kansen voor Sunihta, Milou en Elianne, maar ja, weer die paal… Nadat DES nog een zuivere strafschop door de neus werd geboord, een speelster maakte opzichtig hands met 2 handen, maar wellicht vond de scheidsrechter dat het geen penalty was omdat ze de bal niet klemvast had, brak de rust aan met een 2-1 achterstand. Na de rust, waarbij Bente in het veld kwam voor Sacha, was het direct weer eenrichtingsverkeer met voorzetten van Elianne en Romee die of net te zacht of net te scherp waren en geen medespeelster bereikten. In de 50e minuut besloot DES het trucje van Enter Vooruit over te nemen en een prachtige steekpass, jawel: door het midden, bereikte Sunihta die oog in oog met de keeper geen fout maakte: 2-2.
Nadat Enter Vooruit had afgetrapt vond DES het balbezit van de zwartwitten lang genoeg duren en veroverde direct de bal die via Sunihta terechtkwam bij Elianne. Die was er blijkbaar klaar mee dat al haar solo’s niets hadden opgeleverd en ze besloot maar eens van buiten de 16 uit te halen. En hoe! De bal zeilde met een boog diagonaal naar de verre bovenhoek: 2-3. Direct daarop kwam Nienke in het veld voor Daphne en ook deze wissel ging niet ten koste van het spel van DES, sterker nog: na kansen voor Sunihta, na een 1-2 met Romee, die door de keeper met de voet werd gered, een kopbal van Elianne uit een corner die door de keeper ternauwernood op de lijn werd gekeerd en een schot van Romee recht in de handen van de keeper, besloot Elianne het nog maar weer eens van afstand te proberen met een schot , ditmaal net binnen de 16 en ja hoor: wederom uiterst succesvol: 2-4.

Vervolgens kwam aan de andere kant Enter Vooruit wat meer opzetten, maar verder dan een paar afstandsschoten die simpel in de handen van Desiree belandden kwamen ze niet. Uiteindelijk wist men toch een grote kans te creëren, maar die werd door Desiree knap gered. Daarna nam DES het heft weer in handen en werd de keeper van Enter Vooruit bijna verrast door de stuit na een schot van de mee opgekomen Ester. Diezelfde Ester kreeg in de 72e minuut geel, resulterend in een 10 minutenstraf, iets wat volgens de kenners nog niet eerder was voorgekomen in het vrouwenvoetbal bij DES. De vrije trap die werd gegeven voor de overtreding was meer dan voldoende. Door de 10 man (vrouw) situatie rook Enter Vooruit bloed en raakte DES ontregelt door noodzakelijke positiewisselingen, ditmaal resulterend in een stormloop op het doel van DES.
Nadat Milou haar tot de 77e minuut perfect uit de wedstrijd had gespeeld wisselde de nummer 10 van Enter Vooruit van positie, daarbij terechtkomend in het gat in de ruimte dat was gevallen door het gemis van Ester en daar was ie weer: de steekpass. Prachtig was het om te zien hoe Desiree zich heldhaftig voor de bal wierp en erger voorkwam.

De volgende steekpass in de 81e minuut werd ook haar te machtig en de 3-4 stond op het bord. Bij Enter Vooruit groeide het zelfvertrouwen, maar na Bente op de nummer 10 te hebben gezet werd deze vakkundig uit de wedstrijd gehouden en het tij leek weer te keren. Toch ontglipte de nummer 10 Bente nog 1x waardoor ze zichzelf vrij voor de keeper zette en niet faalde: 4-4 in de 87e minuut. Na de terugkeer van Ester nam DES het heft weer in handen, maar tot echte kansen leidde dit niet. Nadat Elianne na de zoveelste passeeractie geen corner kreeg en de scheidsrechter in de tegenaanval een zuivere handsbal over het hoofd zag, mocht de hands makende speler alleen op Desiree af en tekende voor de 5-4 in de 91e minuut, tot woede en frustratie van alles wat DES was. Een enorme domper, want DES had beter lot verdiend o.b.v. het tot het eind toe goed verzorgde veldspel en een tomeloze inzet.
Of het niet geven van een vrije trap voor de handsbal voorafgaand aan de 5-4, of het inzien dat een nederlaag voor DES absoluut tegen de verhouding in was, gaf de scheidsrechter kennelijk aanleiding om nog een aantal minuten door te laten spelen, waar de wedstrijd nagenoeg niet stil had gelegen.
Op het tandvlees wist DES er nog een langdurende aanval uit te persen resulterend in een scrimmage voor het doel van Enter Vooruit met inzetten van Sunihta, Elianne en Romee, waarbij het uiteindelijk Milou was die de trekker wist over te halen en tekende voor de dik verdiende 5-5.

Conclusie: een vermakelijke wedstrijd, met aanmoedigingen van ons bijna voltallige MO20 team die met begeleiders en ouders naar Enter waren getogen en van trainer Jasper Harmsen die ons vorig seizoen, na de ‘trainersperikelen’, uit de brand had geholpen, wist DES VR1 een goed verzorgd veldspel gecombineerd met passie en strijd op de mat te leggen. Waar 3 punten verdiend zouden zijn geweest werd het gelijke spel toch als een overwinning gevierd gezien de late gelijkmaker en de conditieslag die de 1e wedstrijd van het seizoen, waarin veel gebeurde getuige ook dit verslag, toch wel was geweest. Bij een aantal speelsters resulteerde dit in diverse, hopelijk kleine, blessures.

Woensdag wordt de inhaalbekerwedstrijd tegen Blauw Wit gespeeld op ons eigen sportpark Gagelman.
Aanvang 20:00 uur op veld 4.

Zaterdag staat de derby voor de beker tegen De Zweef VR2 op het programma, uiteraard eveneens op sportpark Gagelman, maar dan wel aan de goede zijde, oftewel de roodzwarte.
Aanvang van die wedstrijd is 12:15 uur.

U bent beide keren van harte uitgenodigd!

Hoofdsponsor:

Sponsorkliks