vvdes_banner_02.jpg
Zaterdag 3 september 2022, een prachtige dag, een prachtig veld 1 met dank aan de mannen van de gemeente Hellendoorn en de lijnentrekkers van vv DES.

De eerste oefenwedstrijd van DES JO19-1 ging tegen hoofdklasser DETO JO19-1. DES met een aantal nieuwe spelers en een nieuw begeleidingsteam maar met de zelfde trainer als afgelopen seizoen.

Opstelling DES:
Doel: Nick Dekker
Verdediging: Milan Beuze, Bertho Brinkman, Len Ponsteen, Thijmen ten Hagen
Middenveld: Quint Mensink(c), Nick van Egmond, Ruben Tijhof
Aanval: Luca Fransen, Renzo Poelakker, Tom de Jong
Wissels: Vince Kamphuis, Sep Ponsteen
Afwezig: Seth Jansen, Willem Praas

Staf:
Trainer: Martijn Völkers
Assistent Scheidsrechter: Christiaan Grave
Teammanager: Jan Heerdink
Scheidsrechter: Bennie van Petersen

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor DETO, betere combinaties, verzorgd spel en DES wist niet goed hoe ze deze tegenstander moesten aanpakken op een sportieve wijze.

Toch na 9 minuten een goede aanval van DES pass van Thijmen op Nick van Egmond randje buiten spel keurig afgerond door Nick, maar vlag ging omhoog en de scheidsrechter keurde het doelpunt af. In de 12e minuut kwam DETO toch op 0-1, snelle aanval en DES verdedigers die hun taak niet naar behoren uitvoerden.
Daarna een omzetting van Martijn, 2 aanvallers en 4 middenvelders en de balans was hersteld. Spelers vonden elkaar veel beter en de tegenstander kreeg het lastiger. Na afloop zei de trainer van DETO dat zijn team slechter ging voetballen, maar daarmee deed hij DES tekort.

Voorin was het met name Tom de Jong die een plaag was voor de verdedigers van DETO en randje 16 meter werd onderuit gehaald door de back van DETO, maar de scheidsrechter zag hier geen overtreding in. Advies voor een bezoek aan de opticien is wel op zijn plaats.

Nog voor rust kwamen Sep en Vince voor Len en Luca maar werd er niet gescoord. In de 2e helft een gelijk opgaande strijd met DES iets beter en na 75 minuten werd Tom binnen de 16 onderuit gehaald en zag de scheidsrechter het deze keer wel scherp en de penalty werd door Tom zelf verzilverd 1-1.

Dan denk je erop en erover maar met nog een kwartier te gaan was de pijp bij de DES jongens leeg, de knollen waren op. In de 78, 82, 89e minuut werd het nog 1-4 en leek het een grote nederlaag maar dat was dus zoals ik begon geflatteerd.

Het kan altijd beter en de afspraken moeten wel nagekomen worden maar het was niet slecht en volgende week begint fase 1 van de competitie een bekerwedstrijd uit bij Sportclub Daarle JO19-1

Hoofdsponsor:

Sponsorkliks