vvdes_banner_10.jpg
DES JO19-1 tegen Den Ham JO19-1 de meiden staan op!

De voorbeschouwing:
Na de wedstrijd tegen koploper Stevo, nu tegen de andere koploper Den Ham JO19-1. Een koude wind blies over sportpark Gagelman en de spanning in de kantine was groot. DES 1 naar Kloosterhaar om 3 punten mee te nemen voor klassebehoud, het Nederlands Elftal tegen USA voor een plek in de kwartfinale en DES JO19-1 met veel blessures en aangevuld vanuit JO17-1 met Imro Karkdijk en Niels Hiddink en vanuit MO20 met Marith van der Steege en Bente Bouwmeester. Op donderdagavond nog een overleg gehad met Martijn of het wel verstandig was om de meiden voor de leeuwen te gooien maar ze vochten als leeuwinnen!

Om 10:45 wedstrijdbespreking zonder 1 speler die zijn klokje niet had gezien maar de overige spelers en speelsters mooi op tijd en ook Martijn zag er weer tip top uit. Kapster Wendy die normaal in de middag knipt was nu in de ochtend bezig geweest om de grijze haren weg te halen en Martijn weer een jeugdig uiterlijk te geven.

De wedstrijd:
Opstelling DES:
Doel: Nick Dekker
Verdediging: Niels Hiddink, Len Ponsteen, Milan Beuze, Ruben Tijhof
Middenveld: Luca Fransen, Quint Mensink (c), Sep Ponsteen
Aanval: Dylan Hoogenkamp, Bertho Brinkman, Tom de Jong
Wissels: Willem Praas, Imro Karkdijk, Marith van der Steege, Bente Bouwmeester
Afwezig: Renzo Poelakker (blessure), Vince Kamphuis (blessure), Thijmen ten Hagen (blessure) Seth
Jansen (werken)
Staf:
Trainer: Martijn Völkers
Assistent Scheidsrechter: Desiree Brinkman
Teammanager: Jan Heerdink
Scheidsrechter: Robert Fransen

Door het koude weer was de publieke belangstelling wel iets minder, maar de Die Hard ouders waren er natuurlijk wel, Ponsteen, de Jong , Dekker, Brinkman, Praas, Beuze (Julia) , Karkdijk, Völkers (voor Martijn), Ravenshorst (voor Jan). En ook mooi om te zien dat bijna geheel MO20 inclusief begeleiding aanwezig was om Marith en Bente aan te moedigen. Scheidsrechter Robert Fransen floot om 12 uur voor het begin van de wedstrijd. Het was een gelijk opgaande wedstrijd waarbij DES zeker niet minder was dan Den Ham. Echte kansen waren er niet en met name Nick Dekker was prima op dreef. Den Ham had duidelijk moeite met de felheid van DES en ook in de afronding ging er veel mis. Toch kwamen ze op een 1-0 voorsprong en dat betekende dat de DES jongens een tandje bij moesten schakelen. Maar verder dan een aantal goede aanvallen kwamen ze niet en Den Ham liet zien dat ze niet voor niets bovenaan stonden en in een snelle uitval werd het nog voor rust 2-0. Dylan was al vervangen en Marith mocht haar opwachtiging maken als linksback. Fel in de duels en ook de wedstrijd werd harder. Sep werd behoorlijk hard aangepakt en hoewel de Den Ham speler bal en man meenam vond Robert het nodig om een gele kaart te geven aan de aanvoerder van Den Ham. Uiteraard wasd de tegenpartij het hier niet mee eens maar toch 10 minuten pauze en met 10 man verder. Kort voor rust was het Tom de Jong die na herhaaldelijk verkeerd taalgebruik in de ogen van Robert te ver ging en ook nog in discussie wilde en ook kon vertrekken voor 10 minuten. Team benadeeld en kon in de rust ook gelijk gaan douchen.

In de 2e helft werd hij vervangen door Bente die centraal op het middenveld kwam, en enorm veel energie en wilskracht in de strijd gooide. Imro kwam ook in het veld en even later ook de licht geblesseerde Willem. Halverwege de 2e helft kreeg DES een strafschop en weer was de Den Ham bank woest over de beslissing van Robert. Een schot van Sep in de 16 meter kwam tegen een arm van een Den Ham speler en dan is het altijd lastig om hier als scheidsrechter een keuze in te maken. Robert was inmiddels voor Den Ham een thuisfluiter geworden maar Quint maakte er wel 1-2 van. De 2-2 leek dichterbij dan de 1-3 maar in minuut 87 gebeurde het laatste. Nick hield een schot nog prima tegen maar in de rebound was het toch raak, 1-3. En in blessuretijd viel ook nog de 1-4, wel een verdiende overwinning voor Den Ham maar de jongens en meiden van DES leverden strijd om trots op te zijn.

Nabeschouwing:
Man of the match, Nick Dekker die rammelt aan de deur van DES 1. Ondanks een gehavend team toch mooi om te zien dat JO17 met Imro en Niels en MO20 met Marith en Bente ons weer voorthielpen en een 1e klas waardige prestatie lieten zien. Desiree ook bedankt voor het vlaggen, maar vorig seizoen al laten zien dat ze dit prima kan. Robert was weer streng maar rechtvaardig en zo ging iedereen met een goed gevoel de kantine in om te genieten van een mooie en spannende wedstrijd tussen Nederland en USA, en een mooie 3-1 overwinning maakte veel goed. Helaas slecht nieuws uit Kloosterhaar waar DES 1 met 2-1 verloor van Kloosterhaar en zal er de komende weken goed nagedacht moeten worden over de inzet vanuit JO19 waar een aantal jongens klaar staan om het verschil te maken. Volgende week spelen we de laatste wedstrijd in fase 2 uit tegen DOS ’37 JO19-1 om 15:00 uur

Hoofdsponsor:

Sponsorkliks