vvdes_banner_05.jpg
De voorbeschouwing:
10 jaar geleden op 23 november 2012 stond er een mooi artikel in de krant “Nieuw elftal voor beloften van DES” met trainer David Mulder en voorzitter van de technische commissie Jan Heerdink.
Het idee was om de spelers van A1 met spelers uit DES 1 en DES 2 tegen leeftijdgenoten te laten spelen om zo de overgang naar de senioren makkelijker te maken. De Beltona competitie was hiervoor een mooie gelegenheid om ervaring op te doen.

10 jaar later is het nog steeds moeilijk om vanuit JO19 de stap naar DES 1 of DES 2 te maken, dus het oude plan is afgestoft en een andere trainer, Martijn Völkers en Jan Heerdink in de rol van teammanager en Jelle Brinkman als assistent scheidsrechter. Nu geen Beltona maar eerst maar eens oefenen tegen clubs met soortgelijke teams. Dus Den Ham was de eerste tegenstander. Den Ham 1 speelt 2e klasse, maar nog geen punt gehaald, Den Ham 2 is koploper in de klasse van DES 2 en Den Ham JO19-1 is koploper in de klasse van DES JO19. Dus een pittige tegenstander!

De wedstrijd:
Opstelling DES:
Doel: Nick Dekker
Verdediging: Bertho Brinkman, Quint Mensink (c), Len Ponsteen, Wesley Dekker
Middenveld: Joep Roelofs, Hidde Canter Visscher, Kay van Beek
Aanval: Wouter Kogelman, Djim Harmeling, Tom de Jong
Wissels: Milan Beuze, Seth Jansen, Ruben Tijhof, Dylan Hoogenkamp, Rick Vos
Trainer: Martijn Völkers
Assistent Scheidsrechter: Jelle Brinkman
Teammanager: Jan Heerdink

Om 20:15 uur de aftrap op het hoofdveld van Den Ham, kunstgras vergelijkbaar met veld 2 van DES een mooie tribune met redelijke belangstelling, waaronder de heren van de voetbalcommissie met samen precies 700 wedstrijden in DES 1 Arjan van Dijken en Pieter Rozema. In de kantine van Den Ham was sinterklaas en zijn zwarte pieten om kadootjes uit delen maar op het veld was hier geen sprake van. Voor DES in de beginfase merkbaar wennen aan elkaar als team, dus de automatismen waren er niet. Maar bij Den Ham vonden ze elkaar toch wat makkelijker en de combinaties waren mooi op te zien. Maar DES ging een halfuur goed mee met het niveau van Den Ham. Over en weer weinig kansen, een mooi schot van Hidde net naast en verdedigend zat het bij DES wel goed. Maar in de 31e minuut schoof Quint door naar het middenveld, verloor de bal en stond Len tegen de sterke spits van Den Ham die de bal strak in de kruising schoot en Nick Dekker kansloos liet. Als je weinig kansen krijgt en direct scoort is iets waar ze bij DES nogal eens moeite mee hebben, zowel bij DES 1, DES 2 en JO19. Voetballen kunnen ze wel, talent ontbreekt ook niet maar het gaat nog steeds om meer doelpunten te maken dan de tegenstander. Maar deze wedstrijd was leren en wennen aanelkaar en spelen op posities die niet altijd de favoriete zijn. Met een 1-0 ruststand werd de kleedkamer opgezocht en waren het Hidde, Quint en Djim die naast Martijn goed aangaven waar het beter kon. Milan was voor rust Bertho al komen vervangen die niet 100% fit was en Seth had Wouter al vervangen. Na rust kwam Ruben voor Joep en was een goed resultaat nog zeker mogelijk. Maar al in minuut 47 een vrije trap voor Den Ham linker kant, rand 16 en een mooi schot door een wirwar van spelers kon Nick niet zien en zeker niet tegenhouden 2-0. Nauwelijks 5 minuten later ging Hidde op het middenveld op dezelfde manier als Quint de fout in, balverlies razendsnelle dieptepas op de spits van Den Ham en Nick stond erbij en keek erna en was weer kansloos, 3-0. Dylan kwam Tom vervangen in de spits en door nog meer geschuif op posities werd het spel van DES er niet beter op. In de 68e minuut een schot van afstand werd door Ruben van richting veranderd en Nick was weer kansloos. In minuut 75 kwamen Joep en Wouter weer in het veld in plaats van te gaan douchen(voorstel van Joep) en 10 minuten voor tijd kwam Rick Vos, keeper van JO17 nog voor Nick en hield zijn doel wel schoon! Geen doelpunten meer en 4-0 is wel duidelijk en verdiend maar de leermomenten gaan mee naar DES 1,2,JO19 en ben ik benieuwd hoeveel punten dit zaterdag gaat opleveren tegen Juventa ’12 1, Oranje Nassau 2 en Stevo JO19-1

Nabeschouwing:
Voor mij was Milan vandaag man of the match, naast een foutloze Rick Vos. Er is zeker nog veel te verbeteren, potentie is er genoeg, maar de beren zijn nog niet van de weg. Gelukkig kunnen we DESSIE nog inzetten om ze weg te krijgen.

Jan Heerdink

Hoofdsponsor:

Sponsorkliks