vvdes_banner_08.jpg
DES JO19-1 tegen Heeten JO19-1 Rood Zwart tegen Groen Wit gaat vaak goed

De voorbeschouwing:

Zaterdag 12 november stond de wedstrijd tegen Heeten op het programma, maar blessures en spelers afstaan aan DES 1 zorgden ervoor dat in overleg met de tegenstander Heeten en de snelle medewerking wedstrijdsecretaris Gerbert Valk donderdagavond 17 november veld 4 het strijdtoneel was voor deze wedstrijd.
Beide teams nog zonder punten, en dat is nooit goed voor het zelfvertrouwen van DES JO19-1. Gelukkig heeft DES JO19-1 een trainer die afgelopen dinsdag 15 november zijn TC 3 diploma KNVB heeft behaald, en hiermee de vele uren die Martijn aan deze cursus heeft besteed een “papiertje” heeft opgeleverd. Het staat natuurlijk mooi op je CV, maar je moet het wel doen!!! Voor de wedstrijd namens het team een kadootje van de zuivelhoeve(bier en worst, zuivel???)

De wedstrijd:

Opstelling DES:
Doel: Nick Dekker
Verdediging: Willem Praas, Len Ponsteen, Milan Beuze, Thijmen ten Hagen
Middenveld: Quint Mensink (c), Bertho Brinkman, Ruben Tijhof
Aanval: Djim Harmeling, Sep Ponsteen, Tom de Jong
Wissels: Luca Fransen, Dylan Hoogenkamp, Vince Kamphuis, Seth Jansen, Joep Roelofs
Afwezig: Renzo Poelakker (blessure),

Staf:
Trainer: Martijn Völkers
Assistent Scheidsrechter: Gert de Vries
Teammanager/Performancemanager: Jan Heerdink
Scheidsrechter: Robert Fransen

Het tactisch plan van Martijn was vandaag, en dan merk je dat hij nu een diploma heeft: 1:4:3:3, verdedigend afgewisseld met 1:5:3:2 of de variant 1:3:5:2. Alles netjes uitgelegd en weer begreep iedereen het?
Tegen groenwitten spelen is voor roodzwarten altijd bijzonder, en dan ook nog versterkt met jonkies uit DES 1 van 18 en 19 kan het bijna niet mis gaan. De eerste 10 minuten waren we heer en meester, spelend op de helft van de tegenstander, kansen niet echt maar met de snelheid van Djim en Tom en een 15 jarige brutale spits zou het vast wel goedkomen. Maar na ruim 20 minuten was er een polletje en was het 0-1. Willem speelde een bal strak terug op Nick, die waarschijnlijk beelden van Hans van Breukelen heeft gezien, want hij miste de bal helemaal en bij Willem staat er nu(og). In de rust was de uitleg van Nick dat een polletje de reden was voor de mispeer. Vandaag gaat er een brief naar de gemeente Hellendoorn waarin ze aansprakelijk worden gesteld voor deze achterstand, en slecht onderhoud!
Dylan kwam in het veld voor Tom, Joep voor Bertho maar de ruststand was 0-1. Naast thee in de rust en een aanvoerder die een donderspeech had was het verder rustig.
Luca, Seth en Vince kwamen voor Sep, Willem en Thijmen en alles werd anders. Vince had veel energie en was zeer aanvallend, een soort Denzel Dumfries maar dan uit Nijverdal. Minuut 55 Vince staat op de juiste plek en scoort een geweldige intikker, 1-1. Maar Heeten kreeg ook nog kansen maar de paal stond in de weg en in de andere 16 meter geen polletjes. De wil om te winnen was er bij DES en Heeten en de overtredingen namen ook toe. Scheidsrechter Robert Fransen floot waar hij moest fluiten en met nog 10 minuten op de klok was het wie anders dan Tom die de bevrijdende 2-1 maakte. Helemaal vrij voor de keeper, strak schot met rechts en de schemerverlichting deed de rest de keeper zag niets. In blessuretijd weer Tom, een prachtige boogbal met de keeper te ver voor zijn doel en 3-1 was ook de eindstand.
Ruben bleef heel en speelde met verstand, was wel pissig dat hij 2 minuten voor tijd werd gewisseld. Gert de Vries onze vervanger van Chris vlagde of hij nooit anders had gedaan, zonder fouten. Robert floot thuis zonder een thuisfluiter te zijn. Djim en Joep bedankt voor jullie hulp, weer zelfvertrouwen gekregen voor a.s. zaterdag

Nabeschouwing:
Man of the match, gekozen door de eigen spelers Vince Kamphuis. Was het goed, nee maar 3 punten en plek 6 van 8 is 2 plaatsen vooruit. 2 plaatsen boven ons staat Gramsbergen JO19-1 en dat is ook onze volgende tegenstander. Zaterdag om 12:30 uur in Gramsbergen op sportpark ’t Hoge Holt, weer tegen groen wit!

Jan Heerdink

Hoofdsponsor:

Sponsorkliks