vvdes_banner_10.jpg
12 november 2022. Officieel de dag waarin de hoogst gemeten temperatuur ooit werd gemeten in de bilt. Met 16,2 graden. Op deze heerlijke zaterdag in November stond de thuiswedstrijd tegen Blauw wit 3 uit Holten op het programma.
Blauw wit had met 6 wedstrijden 12 punten behaald, en wij stonden vooraf met 5 wedstrijden op 4 behaalde punten. Zaak om te winnen om de aansluiting niet te verliezen met de middenmoot.

Tevens op de dag dat ook de goedheiligman Nijverdal vereerde met zijn jaarlijkse bezoek, waren er langs de lijn ook weer de nodige supporters te vinden. Waarvoor dank!

We begonnen in de volgende opstelling:
Doel: Richard
Achter: Willem, Rob, Sven en Manuel
Midden: Martijn, Pieter, Mark en Patrick
Voor: Arjen en Niels.
Wissels: Gep, Bas en Robert.
Afwezig: Arjan, Ivo, Richard, Daniel en Nathan.
Leiders: Erwin en Ronald
Grensrechter: Rene
Scheidsrechter: dhr. Van Petersen

Al snel kwamen we erachter dat Blauw wit een voetballende ploeg had, en wijzelf kwamen voetballend nog lastig in ons spel.
Doordat wij onze poppetjes minder makkelijk wisten te vinden, lukte dat de tegenstander beter. Daardoor kregen ze al vrij snel enkele mogelijkheden tot scoren. Maar als ze in die fase wat scherper waren hadden we enorm in de problemen kunnen komen. Echter hield Richard en de verdediging het doel goed schoon.

In de eerste helft speelde het spel zich het meeste af op het middenveld. Wij kregen ook nog wat mooie kansen om te scoren. Zo kapte Niels zicht fraai vrij, maar was zijn schot met links niet perfect geraakt. Helaas bleef het bij een 0-0 stand.

Ook wat schoten van afstand troffen geen doel.
Onderling kwamen er wat kleinere irritaties naar boven wat leidde tot wat opmerkingen in het veld. Uiteraard ook dat het tot op dit moment in de competitie nog niet allemaal onze kant op valt, en we voetballend wel wat beter kunnen op bepaalde momenten.

We zochten met een 0-0 tussenstand de thee op.

In de rust werd er een knuppel door de leiding in het hoenderhok gegooid om de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen. Onderling werd er over gesproken, en op een volwassen manier elkaar erop aangesproken. De neuzen stonden weer dezelfde kant op.

Sven ging eruit daarvoor kwam Bas in het veld, de al eerder ingevallen Gep had de geblesseerde Patrick al vervangen.

De 2e helft begon, en de rustperiode had een goede uitwerking op het team leek het wel.
We speelden meer als een team met de juiste inzet, en de passing was beter en minder rommelig

Al vrij snel dachten we te scoren, maar de goal van Niels werd afgekeurd door buitenspel.

Vrij snel daarna kwamen we wel op voorsprong. Een schot van ca 20m van Pieter kwam op de paal, en Niels was er snel bij om de rebound binnen te werken. 1-0.

Daarna hadden we het betere van het spel. Echter bij een van de uitvallen van Blauw wit was een houdbaar schot rechts onderin de hoek Richard de baas. Een zeldzaamheid in de verder altijd goed spelende Richard.
Wie lieten ons hierdoor niet uit het veld slaan, en waar Blauw wit dacht om nog meer druk te geven kwamen wij er een paar keer gevaarlijk uit. Mark schoot op de lat, en we misten nog wat kleinere kansjes.

Niels dacht later bij een 1 op 1 met de keeper dat hij de keeper had omspeelt, maar die ontfutselde hem toch de bal, zodat er een 1-1 stand op het bord bleef staan.

Blauw wit probeerde de voorsprong te pakken, maar verder dan wat schoten kwamen ze ook niet.

Wij wisten wel de 2-1 te maken. Na weer een goede aanval van achteruit en vanaf het middenveld kwam de bal voorin. Arjen maakte een loopbeweging en kreeg de bal perfect mee.
Vlak voordat de keeper uitkwam rondde hij de bal mooi af in het doel.

Daarna was het weer de thuisclub die een mooie kans kreeg om te scoren. Niels werd gelanceerd vanaf eigen helft, en deze keer koos hij ervoor om niet de keeper te omspelen, maar om de bal netjes langs hem heen te spelen. 3-1

Robert kwam Manuel nog vervangen.
Daarna hadden we nog mogelijkheden om de score verder uit te bouwen.
Het venijn was er bij de tegenstander wel uit, en de werden niet meer gevaarlijk.

Vlak voor tijd mochten wij nog de mooiste van de dag maken.
Nadat Niels de bal weer heroverde met een sliding, en zo Gep op rechts bediende. Gep legde de bal perfect breed op Arjen. Die op zijn beurt niet ervoor koos om te schieten maar ook een passje breed te geven op Pieter. Die wachtte heel even met schieten, en schoof de bal langs de keeper en een verdediger binnen. Een zaalvoetbal goal in de zestien, wat mooi.

Daarna vond de scheidsrechter het wel welletjes.

Een mooie overwinning.
Wel willen wij nog de 16 jarige Willem Praas in het zonnetje zetten. Hij speelde op onze rechtsback een puike partij. Mooi om te zien dat hij het mooi vond in een elftal waar de meesten 3x zo oud zijn als hij zelf is, maar toch zijn mannetje stond en het elke tegenstander die op zijn pad kwam de baas was. 0Willem bedankt.

Eindstand 4-1

Doelpunten:
Niels 2x
Arjen 1x
Pieter 1x

Aanstaande zaterdag spelen we niet. De week erna, op 26 november, spelen we wederom thuis, en dan tegen Excelsior 31 3 uit Rijssen. Komt dan allen!!!

Hoofdsponsor:

Sponsorkliks