vvdes_banner_10.jpg
De voorbeschouwing:
Het mooie aan een voorbeschouwing die je maakt een dag na de gespeelde wedstrijd, is dat je met de uitslag in je achterhoofd gaat nadenken over hoe het nu komt dat we iedere keer verliezen van teams uit dorpjes in Overijssel met inwonersaantallen waar Nijverdal haar textielneus voor optrekt! Op DOS ’37 na dat Vriezenveen moet delen met DETO, zijn het allemaal hele kleine dorps en stads(Gramsbergen) kernen waar saamhorigheid en dorpsbelang hoog in het vaandel staat. Zo ook bij de veldheren uit Lemelerveld, spelend op sportpark Heidepark, waar naast voetbalvelden ook nog een sporthal staat met dezelfde naam en naast een camping met ook dezelfde naam. Moet wel zeggen dat er creativiteit ontbreekt in de naamgeving in Lemelerveld, maar de creativiteit op het hoofdveld van de plaatselijke trots ontbrak gisteren niet!(hierover later meer)

Nu wil in overstappen naar het onderdeel excuses. Moet je eigenlijk niet doen, maar eigenwijs of wijs dat ik ben doe ik het toch! Blessures van Tom de Jong en Renzo Poelakker, Quint Mensink die met DES 1 meeging en meespeelde tegen Rigtersbleek, twijfelgevallen bij Luca Fransen en Dylan Hoogenkamp en de toon is al gezet. Op donderdag nog de twijfel om de wedstrijd te verplaatsen, maar na een volwassen gesprek tussen de trainer en de teammanager aan de stamtafel bij DES was het een GO richting Lemelerveld. Aangevuld met Thijs Mensink, Wouter te Wierik en Niels Hiddink(Jasper Harmsen bedankt!) uit JO17-1 waren de aantallen voldoende.

De wedstrijd:
Opstelling DES:
Doel: Nick Dekker
Verdediging: Willem Praas, Len Ponsteen, Vince Kamphuis
Middenveld: Sep Ponsteen, Bertho Brinkman (c), Ruben Tijhof, Milan Beuze, Thijmen ten Hagen
Aanval: Seth Jansen, Thijs Mensink
Wissels: Luca Fransen, Dylan Hoogenkamp, Wouter te Wierik, Niels Hiddink
Afwezig: Renzo Poelakker (blessure), Tom de Jong (blessure), Quint Mensink (DES 1)
Staf
Trainer: Martijn Völkers
Assistent Scheidsrechter: Christian Grave
Teammanager/Performancemanager: Jan Heerdink
Scheidsrechter: Jop Holterman(16 jaar!) fluit KNVB en vandaag foutloos

Het tactisch plan van Martijn was vandaag 1-3-5-2 en in de bespreking alles uitgelegd en iedereen begreep het(zeiden ze). En we begonnen de wedstrijd best goed, de tegenstander de veldheren uit Lemelerveld hadden moeite met ons plan, De vorige wedstrijd voor de beker was een kansloze 6-0 nederlaag en dit wilden we niet!!!!

Kansen waren er niet en na 25 minuten werd Thijs vervangen door Dylan, Thijs had al ruim een uur gespeeld in JO17 en dat werd zichbaar. Ineens schakelde Lemelerveld een tandje bij en na een goede voorzet volgde een mooie kopbal 1-0 na 25 minuten. Vervolgens gingen bij DES de koppies naar beneden en de veldheren rechten hun rug en in minuut 30 en 36 stonden de spitsen 2x vrij en intikkertjes zorgden voor een 3-0 ruststand. Een donderspeech in de rust hielp ook niet en binnen 6 minuten 2e helft was het 5-0. Een zeperd van Dekker en weer een kopbal. Kansen voor de Gagelmannen, niet echt wel in minuut 78 6-0 speler helemaal vrij en blijkbaar was 1-3-5-2 niet opgewassen tegen 1-4-3-3 en een veel beweeglijker en volwassen Lemelerveld die creatief waren en een echt strijdplan hadden. Dat Niels Hiddink in minuut 83 zorgde voor de eerste kans van DES zegt ook alles. Ook nog speeltijd uiteraard voor de andere bankzitters maar de Gagelmannen gingen kopje onder en in minuut 90 was de zevenklapper een feit!

Nabeschouwing:
Man of the match, gekozen door de eigen spelers Thijmen ten Hagen, maar in mijn ogen scheidsrechter Jop Holterman.
In de auto’s terug naar Nijverdal, familie Ponsteen en de Jong en Renzo bedankt voor het rijden, in de kantine uithuilen(niet echt) maar gezellig napraten, bierdrinken met Pieter, Gert, Harry, Martijn, Chris en Jasper. Afgesloten met een patatje bij de Meyboom. Volgende week thuis tegen Heeten JO19-1 om 11:45 uur op veld 1. Komende week analyse, de botte bijl in de selectie, straftraining, nieuw plan maken en de neusen weer dezelfde kant op krijgen.

Jan Heerdink

Hoofdsponsor:

Sponsorkliks