vvdes_banner_02.jpg
De voorbeschouwing:
Vandaag 29 oktober was het een dag waar heel vv DES het hele jaar naar uitkijkt. Natuurlijk niet de dag dat DES JO19-1 tegen Daarle JO19-1 speelt en ook niet de dag dat DES JO11-3 tegen DES JO11-4 speelt, of DES JO7-1 tegen De Zweef JO7-1 en zelfs niet DES 2 tegen De Vladding 2 maar de zeeslag tussen de vlaggenschepen van vvDES DES 1 tegen die van SVVN , De Vladding 1. Een prachtige dag een mooi zonnetje en de manager van JO19-1 mag als opwarmertje nog even om 9:15 uur de wedstrijd JO13-2 tegen ON JO13-2 fluiten(foutloos). De koffie is al klaar als ik in de kantine kom waar Jan van Egmond al een merkbare spanning over zich heeft, want zoon Nick speelt vandaag zijn eerste derby! Marty Poelakker is al in de weer om alles keurig klaar te zetten, voor hem geen spanning want FC Twente speelt pas morgen om 14:30 uur tegen RKC! De sponsorcommissie heeft ook alle registers weer opengetrokken om onze onmisbare geldschieters vandaag ook iets te kunnen bieden! De barcommissie heeft de bezetting binnen en buiten behoorlijk opgevoerd en iedereen is er klaar voor. De dag van de DDDDD’s.

De wedstrijd:
Opstelling DES:
Doel: Nick Dekker
Verdediging: Bertho Brinkman, Milan Beuze, Len Ponsteen, Thijmen ten Hagen
Middenveld: Luca Fransen, Quint Mensink (c), Ruben Tijhof
Aanval: Dylan Hoogenkamp, Sep Ponsteen, Tom de Jong
Wissels: Vince Kamphuis, Willem Praas
Afwezig: Renzo Poelakker (blessure), Seth Jansen (werk)
Trainer: Martijn Völkers
Assistent Scheidsrechter: Christian Grave
Teammanager/Performancemanager: Jan Heerdink en assistent Robert Fransen
Scheidsrechter: Herrald Wijnen, Vladding man maar sinds een aantal weken lid van vv DES

Renzo, Len en Vince hebben de avond voor de wedstrijd nog een poging gewaagd om Herrald om te kopen maar dit was natuurlijk kansloos tegen iemand die met een dochter van de legendarische Rini Poelakker samenwoont!
De vorige wedstrijd voor de beker was uit tegen Daarle nog met 4-1 verloren dus moesten de DES boys uit een ander vaatje tappen. Martijn was in de wedstrijdbespreking weer heel duidelijk. Het tactisch plan was er om deze keer de 3 punten binnen te houden.

Maar ook nu al weer na 6 minuten ging het mis, en kwam Daarle op 0-1 en moesten we weer in de achtervolging. Gelukkig hebben we Dylan, die in minuut 13 vrij op de keeper kon afgaan en bekeken er 1-1 van maakte.
Helaas moest Ruben al snel in de wedstrijd zich laten vervangen door Willem met een knieblessure en moesten er wijze woorden van de teammanager komen om Ruben weer uit de put te halen. Misschien iets minder “er in vliegen”.
In de 39e minuut was het Willem die van zeker 30 meter op doel schoot en via de vingertoppen van de keeper kwam de bal op de lat maar dus geen 2-1. Tuusendoor probeerde Renzo nog voor DJ te spelen door op afstand de muziekbox(Ghettoblaster) aan te zetten. Weer wijze(strenge) woorden van de teammanager en de rust keerde terug. Maar nog voor de echte rust was het weer Daarle dat op 1-2 kwam en dat was ook zeker hun kwaliteit nl kansen benutten.

Renzo en Vince zorgden voor de thee, Robert voor het fruithapje in de DES kleedkamer waarvoor dank en na een donderspeech van Martijn dat het veel beter moest gingen de jongens weer de wei in. Bertho in de spits en Vince voor Thijmen. Bertho kreeg nog wat wijze woorden van de teammanager mee en binnen 1 minuut was het al raak. Voorzet Bertho en Tom kon eenvoudig binnentikken 2-2. Maar in de 74 minuut kwam Daarle weer op voorsprong, 2-3. Op de bank van DES had naast Joep inmiddels ook Cheyenne en Kayleigh plaatsgenomen, niet om in te vallen maar om Thijmen op te beuren die te lang op de bank moest zitten. In minuut 77 liet Bertho zien dat hij toch ook wel kan
voetballen na een aantal mindere wedstrijden en koelbloedig er 3-3 van maakte. Een mooie stand die in mijn ogen recht deed aan de wedstrijd, maar ook nu weer die vervelende jongens uit Daarle die het laatste woord hadden en in minuut 89 er 3-4 van maakten.

Nabeschouwing:
Man of the match, gekozen door de eigen spelers Tom en Dylan en dan geeft de stem van de manager de doorslag en is Dylan MOTM. De nederlaag van JO19-1 en de nederlagen van DES 2 en JO11-4 nemen we op de koop toe maar de overwinning van DES 1 tegen SVVN 1 3-2 zorgde ervoor dat de stemming bij iedereen die DES een warm hart toedraagt tot een hoogte punt steeg! Nog wel een afspraak gemaakt met de leiding van Daarle JO19-1 dat dit toch wel de laatste ontmoeting in seizoen 2022-2023 was en in fase 3 geen wedstrijd tegen de kansenbenutters meer. Ook nog mooi om te vermelden dat de damesafdeling weer de volle buit pakte MO20 en VR1 6 punten, waarbij VR1 gelukkig weer tegen 15 jaar en ouder speelde nl de 2e keus van SVZW. Trots liet de teammanager van VR1 P Molenaar zien dat ze bovenaan staan in de 5e!! klasse en vervolgens verliet de teammanager van JO19-1 Gagelman om
naar de gevangenis in Zwolle te gaan, …. Voor een opendag voor familieleden van het personeel van PI Zwolle, waar dochter Marieke Falicitair Manager is en ons vol trots alles liet zien. De volgende dag gingen de teammanagers van JO19-1 en VR1 met hun partners naar de Sallandse Berg om lekker te eten, een biertje te drinken en te constateren vanaf hun plek boven op de Berg dat het leven nog niet zo slecht is en D-day een blije dag was.Jan Heerdink

Hoofdsponsor:

Sponsorkliks