vvdes_banner_10.jpg
De voorbeschouwing:
In mijn zoektocht naar input voor de voorbeschouwing raadpleeg ik meestal de website van de vereniging waar we als DES JO19-1 tegen gaan spelen. Dus deze keer was het www.dezweef.nl
De Zweef is met ruim 900 leden de grootste voetbalvereniging in de gemeente Hellendoorn en speelt in de 2e klasse zaterdag na in 2020 de overstap te hebben gemaakt van de zondag eerste klasse. Dat we de grootste zijn schept verplichtingen. Naar leden, naar ouders, naar donateurs, naar supporters, naar sponsors.

Met 31 jeugdteams en 15 seniorenteams is de Zweef veel groter, v.v. DES heeft 18 jeugdteams en 7 seniorenteams en maar 661 leden. Dus in vele opzichten de Reus en Klein Duimpje!

De wedstrijd:
Opstelling DES:
Doel: Nick Dekker
Verdediging: Willem Praas, Bertho Brinkman, Milan Beuze, Thijmen ten Hagen
Middenveld: Luca Fransen, Quint Mensink (c), Ruben Tijhof
Aanval: Sep Ponsteen, Seth Jansen, Tom de Jong
Wissels: Vince Kamphuis, Dylan Hoogenkamp
Afwezig: Renzo Poelakker (blessure), Len Ponsteen (blessure
Trainer: Martijn Völkers
Assistent Scheidsrechter: Christian Grave
Teammanager/Performancemanager: Jan Heerdink
Scheidsrechter: Eduard Bessembinder uit Haarle

De wedstrijd begon om 12:30 uur op veld 7 van De Zweef. Bij DES mochten we een nieuwe speler begroeten Dylan Hoogenkamp 18 jaar die van 2009 tot 2014 al lid was van DES, daarna via 5,5 jaar vv Hellendoorn en 2 jaar De Zweef weer op het oude nest is teruggekeerd!
Willem is tussendoor nog jarig geweest en is nu officieel droog achter de oren(16 jaar), hulde aan Tom de Jong die om 6:30 uur uit de nachtdienst kwam en na een paar uur slaap om 11:00 uur weer present was bij DES!

Hoogtepunt van de wedstrijd was voor mij de enorme belangstelling van onze DES supporters, nagenoeg alle ouders waren aanwezig, opa’s en oma’s, aanstaande opa (Tinus) sponsor Carolien van Mijn Reiskennis, de dames van MO20, aspirantleden van SVVN voor een snuffelstage.

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn, de winnaarsmentaliteit van de Zweef gaf ook nu weer de doorslag, een paar lichtpuntjes bij DES, Quint, Willem en Ruben, Dylan die stoer de penalty binnenschoot bij broer Bryan die bij de Zweef speelt. Minpuntjes voor Nick( geel voor praten), Thijmen (geel voor de zeis van de week) de overige spelers zakten vandaag voor hun examen

Bjorn ter Avest 1-0
Jay van Weesep 2-0
Dylan Hoogenkamp 2-1
Bjorn ter Avest 3-1

Nabeschouwing:
Man of the match, gekozen door de eigen spelers Milan, Quint en Sep en dan geeft de stem van de manager de doorslag en is Quint MOTM.

Martijn kreeg een biertje van trainer Lars van de Werff(de Zweef ) Als dank hiervoor hebben we Lars uitgenodigd in onze prachtige DES kantine en maakte hij kennis met de saamhorigheid van DES JO19 ondanks de nederlaag . Ook de andere sponsor van JO19-1 2- Write.nl copywriting & correktie in de persoon van Gert de Vries kwam de sfeer verhogen.

Om 19:15 uur kwam er een einde aan een enerverende dag en gingen de Teammanagers van JO19-1 DES VR1 en de sponsor van JO19-1 op het fietsje naar de Meyboom voor een patatje en het laatste biertje en was de Reus van Gagelman alweer vergeten en kreeg v.v. DES geen klein duimpje maar een hele grote duim voor saamhorigheid en vriendschappen.

Vanaf zaterdag 29 oktober begint fase 2 van de competitie in een poule van 8 teams in de 1e klasse-03. We beginnen met een thuiswedstrijd om 11:45 uur tegen Sp Daarle JO19-1, een team waar we in de bekerpoule met 4-1 verloren. Dus de DES Boys kunnen laten zien dat het ook anders kan.

Jan Heerdink


Hoofdsponsor:

Sponsorkliks