vvdes_banner_04.jpg
De eerste thuiswedstrijd na de winterstop bracht ons Gramsbergen 4. De jongens uit het stadje op de grens met Drente hadden vorige week verrast door met 3-1 te winnen van onze concurrent HHC. Bovendien hadden ze ook al een gelijkspel tegen nr. 3 OVC op hun naam staan en hadden we de uitwedstrijd zeer moeizaam met 2-3 gewonnen. Een geduchte tegenstander dus en van onderschatting was dan ook zeker geen sprake. Bart had speciaal een paar “copa’s” aangeschaft en is daardoor ook definitief toegetreden tot de club van zwarte adidas adepten. Door blessures, vakanties, transfers en overige beslommeringen hadden we de nodige afwezigen. Toch stonden er 14 man op het wedstrijdformulier.

We begonnen de wedstrijd in de volgende opstelling:
Doel: Richard
Achter vrnl: Ivo, Daniel, Nathan, Richard
Midden vrnl: Patrick, Rob, Arjan en Bart,
Voor: Arjen en Robert
De wisselspelers waren: Bas, Wijnand, Chris en later kwam daar David nog bij.
Helaas niet in staat om te spelen/vlaggen: Mark, Gep, Niels, Pieter, Marthijn en Rene.
Leider: Erwin (Ronald was “zeer zeker” afwezig)
Grensrechter: Chris (en Martijn)

De toeschouwers tegen Gramsbergen: teveel om op te noemen. Jan was er weer in zijn vertrouwde scootmobiel en een speciale vermelding voor Rosanne, Faya en Laure.

De wedstrijd:
Vanaf minuut 1 was er sprake van een gelijkopgaande wedstrijd. Na de toss hadden we ervoor gekozen om de eerste helft tegen de wind in te gaan voetballen. Dat was aan ons spel ook te merken. De harde wind maakte het lastig om de bal goed in de ploeg te houden. Bovendien zette Gramsbergen ons goed vast en waren hun flankspelers continu dreigend. Echt in de problemen kwamen we niet. Weliswaar hadden we moeite om in de zestien van de tegenstander te komen, maar een objectieve kijker zag toch echt de beste kansen voor ons. Een goede actie van Arjan werd met een sliding langs de doelman gewerkt, maar een verdediger wist de bal net voor de doellijn weg te werken. Bovendien raakten we nog de lat na een cornerbal, wisten we ook nog de paal te raken en kregen we daarnaast nog een paar halve kansen. Gramsbergen kon er qua kansen niet heel veel tegenover stellen. Een vrije trap zeilde net over de deklat. Dat was het wel zo’n beetje. Met de brilstand gingen we aan de thee.

Na rust hadden we letterlijk en figuurlijk de wind in de rug. We voetbalden een stuk makkelijker en de beste kansen waren wederom voor ons. Toch bleef het lang een typische “0-0-wedstrijd”. Totdat Bas het op zaterdag wel tijd vond voor een zondagsschot. Zelden hebben we iemand een bal zo lekker zien raken. Met een volley vanaf randje 16 wist hij de bal in de bovenhoek te jagen. De doelman dook nog even voor de vorm, maar heeft de bal waarschijnlijk alleen maar gehoord. Een schitterende goal en voor ons een welkome voorsprong. De mannen uit Grambargn waren duidelijk even van slag. Bart had dit door en besloot vanaf de rechter zijlijn een voorzet te wagen. Gedragen door de wind zeilde deze bal ook wonderschoon onder de deklat. De verbouwereerde doelman wederom vertwijfeld achterlatend. Ook dit was een schitterend doelpunt waar de nieuwe copa’s ongetwijfeld aan hebben bijgedragen. Het kan immers geen toeval zijn als je na zo’n drie jaar weer eens een doelpunt maakt. De wondersloffen van Bartje zijn geboren.

Gramsbergen besloot nog wel even om alles op alles te zetten. Achterin gingen ze 1 op 1 spelen en met man en macht gingen ze dus op zoek naar de aansluitingstreffer. Die was echter onvindbaar. Wel wisten wij in de “dying seconds” nog de 3-0 te scoren. Rob was na een cornerbal het meest attent en wist de bal binnen te werken. Aftrappen was niet meer nodig. Met een 3-0 eindstand verlieten we blij en opgelucht het veld.

De opa’s zijn nog steeds on tour en we blijven de trotse koploper. Op zaterdag 29-2 komt OVC uit Ommen op bezoek. Dat is de nr. 3 van de stand en de nr. 2 qua verliespunten. Een geduchte tegenstander dus en reden genoeg om weer vol gas te gaan. De aanvang op ons eigen Gagelman is op het ongebruikelijke tijdstip van 13.30 uur. Uiteraard is alle support weer welkom. De toegang is nog steeds gratis en het vermaak natuurlijk onbetaalbaar!
We mogen weer. Na een lange winterstop als herbstmeister te hebben doorstaan, en waarin er wel eea gebeurde, trapten we afgelopen zaterdag af uit tegen SVZW 5 uit Wierden. Pieter werd getransfereerd naar DES 1 en we kennen helaas wat blessures, en zieken. Maar toch hadden we genoeg man om weer de weide in te gaan vandaag. De thuiswedstrijd tegen SVZW hadden we het lastig, alleen op het laatst van de wedstrijd kwamen onze kwaliteiten naar boven en wisten te winnen. Maar we waren gewaarschuwd.

De opstelling:
Doel: Richard
Achter vrnl: Daniel, Arjan, Nathan, Richard
Midden vrnl: Patrick, Rob, Arjen en Bart,
Voor: Niels en Gijs
De wisselspelers waren: Bas, Chris, Ivo en Robert
Helaas niet in staat om te spelen: Mark, Gep, Wijnand, Martijn en Marthijn.
Leiders: Erwin en Ronald
Grensrechter: Rene

De toeschouwers tegen SVZW: Wij danken Tinus en Daphne voor de komst naar Wierden!!

De wedstrijd:
Nadat de koeien net een half uur ervoor van het veld waren verdwenen, althans zo leek het veld wel, trapten we af om 14.30 uur. De intenties van Svzw waren duidelijk, hoog druk zetten en weinig ruimte geven aan de tegenstander. Hierdoor hadden wij het lastig. Ook met een lekker tegenwindje wat dus niet erg meewerkte voor ons de eerste helft.  SVZW was de betere ploeg in de eerste helft. Wij konden maar mondjesmaat onze voorwaartsen bereiken. En kregen bijna geen kansen. SVZW daarentegen wel. Een indraaiend schot en zeker doelpunt werd door hun eigen speler tegen onze lat gekopt. Maar even later was het wel raak voor SVZW. Een vrije trap ging via onze muur in het doel. 1-0. Een voorsprong voor hun op dat moment.

Daarna gingen wij het iets anders doen. Met iets meer frustraties en irritanter spel van onze kant probeerden we de wedstrijd te doen kantelen. Dat lukte nog niet erg, want we hadden en kregen geen grip op het middenveld om zo naar voren te komen. De tegenstander voelde zich wel lekker in de wedstrijd en wisten ons uitdagend oudjes en 50+ te noemen. Hoe origineel. In de rust staken we de koppen bij elkaar. Gijs ging eruit, net als Niels en Patrick.
We moesten de slag op het middenveld heroveren en voorin meer balvaster worden. Dus werden Arjan en Arjen doorgeschoven naar resp. de verdedigende middenvelder, en naar de spits. Rob kwam zodoende op de 10 te spelen.

Chris, Ivo en Bas kwamen er bij in. Daniel ging laatste man spelen. Deze ingrepen bleken cruciaal voor de wedstrijd. De 2e helft was voor ons. Voorin werd de bal vastgehouden en op het middenveld waren we weer de baas. Chris viel helaas al snel weer uit met een rib blessure, en Robert kwam hem vervangen. Wij zetten meer druk naar voren, en uit een van die kansen kregen wij een penalty mee. Rob ging gedecideerd achter de bal staan en schoot goed binnen. 1-1

SVZW was even van slag, helemaal toen Rob niet lang daarna zijn 2e doelpunt binnen schoot. Na een assist van Arjen. 2-1. Het riekte naar een handsbal maar de scheidsrechter zag het gelukkig voor ons niet. Het was echter voor Rob nog niet genoeg. Na een te korte terugspeelbal op de keeper kon Rob ertussen komen, en omspeelde de keeper. Zo maakte hij een onvervalste hattrick. En wij kwamen op een comfortabele 1-3 voorsprong. Gezien de 1e helft niet meer verwacht, maar o zo lekker. SVZW kon niet meer het spel spelen wat ze de eerste helft konden en werden nog niet gevaarlijk. Bij hun namen de frustaties de overhand en vergaten te voetballen. Wij voetbalden nog wel. Een lange bal van Richard, die werd doorgekopt op het middenveld en zette Arjen alleen naar het doel. Hij bedacht zich niet en met een geweldige poeier schoot hij de bal van een metertje of 20 hard langs de verbouwereerde keeper. 1-4. Het slotakkoord was voor SVZW. Die mochten nog een doelpuntje meepikken van ons. 2-4.

Dat was tevens de eindstand van vandaag.

Een wedstrijd met 2 gezichten, maar door onze omzettingen en ervaring wisten we de eerste helft weg te poetsen en om te toveren tot een mooie overwinning. De oudjes winnen weer!!! Op naar de volgende pot!!!

Uitslag: 2-4
Doelpuntenmakers: Rob 3x, Arjen 1x.

's avonds hadden we nog de playbackshow voor de boeg. We begonnen met een romantisch diner voor 20 personen bij Il Gusto. Een tip voor een ieder die dit leest. Wil je tijdens de playbackshow avondje echt rustig met je geliefde uit eten? Wacht dan maar een weekje is wat beter…. Onze act verliep prima, echter waren er acts van een hoger niveau. Wij hebben van de avond genoten, en het was erg gezellig. Hier en daar klein schaafje wondje tot gevolg, kleinigheidje hou je toch….

De volgende wedstrijd staat gepland op 15 februari 2020, thuis tegen het lastige Gramsbergen 4. We beginnen dan om 12.45 uur. Wederom is alle support welkom. De toegang is nog steeds gratis en het vermaak natuurlijk onbetaalbaar!
Na een regenachtige vrijdag en de nodige afgelastingen op de Rijssense Koerbelt, mocht de 14.30 uur wedstrijd tegen Excelsior 8 toch doorgaan. We mochten op het zompige veld 9 aantreden tegen de mannen uut Riessen die een bekend gezicht in de gelederen hadden met de bijnaam “spekkie”. Excelsior 8 had tot nu toe een weinig florissant seizoen, maar onze spion “spekkie” gaf aan dat ze vandaag voor het eerst dit seizoen op volle sterkte waren. We waren dus gewaarschuwd...

We begonnen de wedstrijd in de volgende opstelling:
Doel: Richard
Achter vrnl: Ivo, Arjan, Nathan, Richard
Midden vrnl: Gep, Rob, Pieter, Arjen
Voor: Marthijn en Niels
De wisselspelers waren: Wijnand, Chris, Mark en Bas
Niet inzetbaar, maar wel aanwezig: Bart, Robert
Uitgeleend aan DES 3: Daniel
Afwezig: Patrick, Rene
Leiders: Erwin en Ronald
Grensrechter: Martijn

De toeschouwers tegen Excelsior: Naast de reeds genoemde niet inzetbare spelers: Daphne, Henk Stijn en een speciale vermelding voor Tinus die op de fiets naar Rijssen was getogen. Allen hartelijk dank!

De wedstrijd:
Matig was een understatement voor de eerste helft. We voetbalden ongeveer net zo als de weersomstandigheden en het veld. Droevig en zompig. We troffen bovendien een gemotiveerd Excelsior dat hoog druk zette en het ons op allerlei manieren lastig maakte. Het voetbal was eigenlijk van beide kanten niet geweldig. Wij lieten iets makkelijker de bal rond gaan, maar de uitvallen van Excelsior waren weer gevaarlijker. Wij kregen een paar mogelijkheden, maar echt grote uitgespeelde kansen waren het niet. Excelsior kreeg één grote kans, maar via de grote teen van Richard ging de bal net langs de voor ons goede kant van de paal. Toch was het eerste doelpunt voor Excelsior. Een minuut of 10 voor rust kreeg de middenvelder van Excelsior net iets te veel tijd om vrij uit te halen en vanaf een metertje of 20 krulde hij de bal in de verre hoek. Een fraai doelpunt, dat mag gezegd... Bij ons namen de irritaties wat toe, want het liep voor geen meter. De rust was dan ook een mooi moment voor bezinning. Omdat veld 9 van Excelsior zo ongeveer in Holten ligt, besloten we de thee op het veld te nuttigen.

Na rust kwamen we wat beter in de wedstrijd. We waren voetballend de betere, maar Excelsior bleef gevaarlijk met snelle uitvallen. Hun aanvoerder was flink aan het stofzuigen op het middenveld en hun linkeraanvaller was continu dreigend. Van beide kanten werden af en toe de grenzen opgezocht. Arjan voegde een kaartje toe aan zijn verzameling en dat zorgde weer eens voor een ondertalsituatie. Tijdens deze 10 minuten maakte Nathan binnen de 16 een keurige sliding op de bal. De linkeraanvaller deed of zijn enkel was gebroken en de scheidsrechter wees naar de stip. Consternatie alom. Wij waren het er uiteraard niet mee eens en de scheidsrechter vond het een goed idee om aan het “slachtoffer” te vragen of het wel een strafschop was. Deze gaf een ontwijkend antwoord en de bal ging dus op de stip. De aanvoerder nam de taak iets te lichtzinnig op en Richard wist de bal opnieuw met zijn teen naast te werken. Opluchting alom, maar van zeer korte duur, want de scheidsrechter meende gezien te hebben dat een paar spelers van ons te vroeg in kwamen lopen. Hij wilde de strafschop dus over laten nemen. Wij waren er wel klaar mee en stonden op het punt om dan maar de paling in te pakken en weer naar Nijverdal te verkassen. De scheidsrechter begon toch wat te twijfelen na zoveel weerstand en toen we aangaven dat de spelers van Excelsior als eerste in kwamen lopen, besloot de scheids toch maar om het spel te hervatten met een cornerbal. Welkom in de kelderklasse...

Voor ons was dit wel het sein om alles op alles te zetten en zo toch met een resultaat uit Rijssen te vertrekken. Arjan ging mee naar voren en achterin gingen we dus 1 op 1 spelen. Daardoor kregen we een aantal goede kansen, maar het lukte nog maar niet om de gelijkmaker te forceren. Ongeveer 20 minuten voor tijd werd dan toch de ban gebroken door Arjan. Met een droog schot vanaf een metertje of 20 liet hij de doelman kansloos. We roken bloed en gingen vol voor de overwinning. Uiteraard gaven we hierdoor ook wel wat ruimte en kansen weg, maar echt gevaarlijk werd Excelsior in deze fase niet. Wel mochten ook zij even met 10 man verder na een grove charge op Chris. Dat was voor ons het sein om nog meer druk te zetten. Eerst spatte een vlammend schot van Pieter nog op de paal uiteen, maar kort daarop maakten we toch de 1-2. Wederom was Arjan de doelpuntenmaker. Na een mooie aanval over meerdere schijven wist hij de bal bij de tweede paal binnen te werken. Na dit doelpunt hadden we nog ongeveer 10 minuten voor de boeg. Wij kregen hierin nog een paar goede mogelijkheden, maar de beste was nog voor Excelsior. De binnenkant van de paal was het eindstation voor deze kans en Arjan wist de bal vervolgens weg te werken. Kort daarop floot de leidsman voor het laatst en gingen de zwaarbevochten 3 punten mee in de tas. Die tas is inmiddels met 27 punten goed gevuld en het gaat dan ook boven verwachting goed in deze sterke 5e klasse.

We staan door deze overwinning nog steeds op de eerste plaats en zijn nu ook officieel winterkampioen. De wedstrijd van naaste concurrent HHC 8 ging namelijk niet door en zij spelen dan ook niet meer voor de winterstop. Wij hebben, als de weergoden het toelaten, nog wel een wedstrijd. Volgende week komt SVZW 5 op bezoek. Aanvang is 12.45 uur. Uiteraard is alle support welkom.
“Zom, zom
Bie, bie
Na, na
Tion, tion
Zombie nation”

Kernkraft 400 had in 1999 een wereldhit met Zombie Nation. Een nummer dat veelal wordt gedraaid bij doelpunten. Dit deuntje zouden we vandaag nog vaak horen en niet alleen bij de wedstrijd….

Ondanks de vele blessures hadden we vandaag toch een elftal op de been gekregen. ’s Ochtend kwamen daar Richard en Daniel nog bij als niet fit en konden dus helaas niet meedoen. Een puzzel dus voor de leiders.
We speelden tegen SVZW 5. Een geduchte tegenstander, die onze koploper concurrent al eens had verslagen dit seizoen. We waren gewaarschuwd.

We begonnen de wedstrijd in de volgende opstelling:
Doel: Richard
Achter vrnl: Wijnand, Rob, Nathan, Ivo
Midden vrnl: Gep, Pieter, Arjen, Mark
Voor: Marthijn en Niels
De wisselspelers waren: Bas, Robert en Gijsbert
Geblesseerd en aanwezig: Bart, Arjan, Richard, Daniel, Chris, Patrick, en Martijn.
Leiders: Erwin en Ronald
Grensrechter: Rene
Scheidsrechter: Dave

De toeschouwers tegen SVZW: Het waren er teveel om op te noemen. We noemen alleen de spelers van de JO13-2! Die waren net kampioen geworden en kwamen ons vereren met een bezoek. Namens heel DES 4 nog van harte gefeliciteerd met het kampioenschap!!! En voor de rest: bedankt voor de komst!!

De wedstrijd:
SVZW had een flinke muziekbox meegenomen naar het veld en deed de warming-up met ondersteuning van luide muziek. Verder begonnen ze voor de aftrap met een heuse peptalk in een rondje op het veld. Wij stonden zoals gewoonlijk ons ding te doen en te wachten wat komen ging. SVZW liet blijken dat ze graag wilden winnen. Ze zaten er kort op. Gaven ons weinig ruimte. We konden hierdoor moeilijk in ons spel komen. Na een kwartiertje lukte het SVZW om het eerste doelpunt te maken. Hun linksvoor wist aan de verdediging te ontsnappen. Richard wist de inzet in eerste instantie nog te keren, maar helaas viel de bal recht voor een meegelopen SVZW-speler. Die wist met dit buitenkansje wel raad en plaatste de bal in het lege doel. De meegenomen box ging aan en Zombie nation schalde over sportpark Gagelman om het doelpunt extra kracht bij te zetten… 0-1
Na het tegendoelpunt kwamen wij iets beter in het spel. Niet lang na de 0-1 kwamen we op gelijke hoogte. En wat voor een doelpunt was dat. Niels ontving de bal met de man zijn rug. Hij legde de bal terug op Marthijn terwijl hij zelf doorliep. Marthijn gaf een perfecte bal weer op Niels, die bedacht zich niet en schoot de bal ineens met boog hard over de keeper in het doel. Een applaus vanaf de bank van SVZW was het resultaat. Terwijl de DES hoek spontaan Zombie nation a-capella inzette. Tot ergernis van de tegenstander. Wij gingen door en kregen steeds meer grip op de wedstrijd, terwijl SVZW ook probeerde ons doel te bestoken via hun vaardige middenvelders en handige voorwaartsen. We kregen op het randje zestien een vrije trap. Mark ging achter de bal staan en schoot de vrije trap laag en hard onder de opspringende muur door. Een leep doelpunt en dus de 2-1. En weer begeleid met a-capella muziek vanaf de zijlijn. De tegenstanders ergerden zich steeds meer en riepen de termen opa’s en dat soort dingen. De frustratie nam de overhand. De wedstrijd werd ook wat harder, maar nog niet buitensporig. Een speler van SVZW kon wel nog even 10 minuten afkoelen na een harde charge op Arjen. Maar met 10 man wist SVZW toch nog te scoren. Door niet slim genoeg op te treden en niet vooruit te verdedigen mocht de spits van SVZW vrij schieten vanaf de zestien. Beheerst legde hij hem in het doel. 2-2. De muziek uit de box bleef deze keer maar achterwege. We deden een kleine omzetting, Arjen ging naar de spits en Marthijn ging erachter spelen. Een goede omzetting bleek. Links aan de zijkant kregen wij een vrije trap. De bal werd getrapt en vond het hoofd van Arjen, die de bal mooi inkopte. We kwamen weer op voorsprong. 3-2. Daarna volgden er nog wat kansen over en weer, maar gescoord werd er niet meer.

Rust.

De wissels bleven nog even op de bank. En we begonnen weer.Wij kwamen niet helemaal scherp uit de rust, SVZW kon al vrij snel de 3-3 maken. Met een mooie aanval door onze verdediging scoorden ze fraai. Richard kon deze bal helaas niet stoppen. Ze probeerden de muziek wel in te starten op de box aan de kant, maar deden het toch maar niet. Mark gaf aan dat hij graag eruit wilde en Gijsbert kwam hem vervangen op de linkshalf. Ons ritme kwam weer terug, en Gijsbert werd gezocht en gevonden op links. We kregen weer wat kansen, maar konden nog niet scoren. Ook SVZW ging voor de overwinning, maar vonden telkens een goed keepende Richard op hun weg. Op een moment kreeg Wijnand de bal op de linksback positie net over de middellijn. En met een schitterende steekbal vond hij Pieter, en stuurde zo 2 man van SVZW het doktersbos in. Pieter zag de lopende Arjen gaan, en met een perfecte bal vanaf het middenveld vond hij hem. Arjen kopte de bal ook mooi binnen. Zodoende kwamen wij op een lekkere voorsprong. 4-3. En ja hoor, Zombie nation wederom. SVZW probeerde om de gelijkmaker te maken, maar de 4-3 bleven wij vasthouden. Marthijn en Gep gingen er nog resp moegestreden en geblesseerd uit, Bas en Robert kwamen hen vervangen. 5 minuten voor tijd wisten we nog 2x te scoren omdat de koek wel een beetje op was bij SVZW na de 4-3. De 5-3 kwam van de voet van Niels. En de 6-3 werd gescoord door Gijsbert. De goed fluitende scheidsrechter Dave blies daarna voor het einde van de wedstrijd.

De winterstop is officieel begonnen.

Sommigen van SVZW liepen na het fluitsignaal gefrustreerd van het veld naar de kleedkamer. Terwijl anderen van hun team wel door hadden dat die opa’s op het veld toch net wat slimmer waren geweest in deze wedstrijd. Met een goede teamspirit, en iedereen die er vol voor ging en als team opereerden wisten we deze wedstrijd winnend af te sluiten. Met 11 wedstrijden en 30 punten (10 gewonnen, 1x verlies) zijn wij deze competitie in de hogere 5 klasse fantastisch begonnen. Officieel “Herbstmeister”. En voor de statistiek liefhebbers onder ons, een doelsaldo van +27. 41 doelpunten voor en 14 tegen.

Uitslag: 6-3.
Doelpuntenmakers: Niels 2x, Arjen 2x, Mark en Gijsbert.

De avond werd met een teamuitje nog afgesloten in Hengelo tot in de laatste uurtjes. En uiteraard kon het aanvragen van Zombie nation in cafe ’t Neutje niet uitblijven. Verhalen hierover worden niet gepubliceerd, maar het was gezellig met de opa’s. De volgende wedstrijd staat gepland op 1 februari 2020, thuis tegen OVC 2. Wederom is alle support welkom. De toegang is nog steeds gratis en het vermaak natuurlijk onbetaalbaar!

Wij wensen iedereen hierbij vast fijne feestdagen toe!!
Op de mooie winterse zaterdagmiddag mochten we naar het “goddeloze ‘n Ham” voor de altijd lastige uitwedstrijd tegen Den Ham 4. Vorig jaar hadden we hier tegen de vrienden van Den Ham 7 drie punten laten liggen. Deze wilden we vandaag graag ophalen. Om vast in de juiste stemming te komen hadden we dezelfde kleedkamer en hetzelfde veld toegewezen gekregen. Alle ingrediënten waren dus aanwezig om iets recht te zetten...

We begonnen de wedstrijd in de volgende opstelling:
Doel: Richard
Achter vrnl: Wijand, Arjan, Nathan, Ivo
Midden vrnl: Gep, Rob, Pieter, Chris
Voor: Marthijn en Niels
De wisselspelers waren: Arjen, Daniel, Mark en Bas
Niet inzetbaar, maar wel aanwezig: Patrick, Robert, Martijn
Afwezig: Richard en Bart
Leiders: Erwin en Ronald
Grensrechter: Rene
Scheidsrechter: ook nadrukkelijk aanwezig

De toeschouwers tegen Den Ham:
Naast de reeds genoemde niet inzetbare spelers: Tinus, Daphne, Wout, Stijn en een speciale vermelding voor Hessel en Jan die speciaal voor onze wedstrijd naar Den Ham waren komen rijden. Allen hartelijk dank!

De wedstrijd:
Den Ham won de toss en ook de meeste duels in het eerste kwartier. Wij waren vooral aan het corrigeren en stofzuigen. Dit resulteerde in het officieuze wereldrecord hoekschoppen in de eerste 15 minuten. Ik gok een stuk of 8. Allen ook best gevaarlijk bovendien. De rechteraanvaller van Den Ham, getooid met modieus haarbandje, had een prima trap en slingerde elke cornerbal dreigend voor de goal. Gelukkig stond daar in de meeste gevallen Arjan om herstelwerk te verrichten en anders hadden we Ivo en Richard nog. De brilstand bleef dus op het bord. Wel mochten we het eerste vinkje achter een gele kaart noteren. Gep werd met geel bestraft voor een overduidelijk tikje tegen de enkels, maar in onze ogen was een vrije trap voldoende straf geweest. Niettemin stonden we, niet voor het eerst dit seizoen, in ondertal. Gelukkig had het voor de tussenstand geen consequenties. Den Ham was nog steeds wat sterker, maar langzamerhand kwamen we beter in de wedstrijd. De beste kans was zelfs voor ons. Niels gebruikte zijn lichaam goed bij een dieptepass en mocht het 1 op 1 met de doelman proberen. Helaas was het de paal die een doelpunt verhinderde. Wel mochten we de tweede gele kaart afvinken. Arjan maakte een zuivere sliding op de bal, maar de scheidsrechter vond het weer voldoende voor een kaartje en daarmee een tijdstraf. Wij konden dit slecht begrijpen. Den Ham liet zich ook zeker niet onbetuigd in het aantal overtredingen en na minimaal 3 zaagjes van hun kant kon de scheidsrechter bij zaag nummer 4 ook niets anders meer dan een speler van Den Ham de gele kaart voor houden. Het spel ging inmiddels wat meer op en neer, maar echt grote kansen vielen er aan beide kanten niet te noteren. Wel mochten Chris en zijn directe tegenstander zich even gaan bezinnen. Dat waren dus gele kaarten 4 en 5 van de wedstrijd. Korte samenvatting van de eerste helft: veel verbale en fysieke strijd, weinig voetbal en geen doelpunten.

In de rust gingen we met zijn allen even bezinnen onder het genot van een bakje thee. Als we zo door zouden voetballen, zou het waarschijnlijk een kopie worden van de wedstrijd tegen HHC twee weken geleden. Oftewel: veel kaarten en geen punten. We besloten iets meer ons koppie erbij te houden en onze voeten te laten spreken. Gelukkig had de scheidsrechter ook een moment van bezinning gehad en kwam ook hij anders uit de kleedkamer.

Door de gele kaarten uit de eerste helft begonnen we met 9 tegen 9. Best lekker eigenlijk. Veel ruimte op het veld en wij konden hier duidelijk beter mee om gaan dan Den Ham. De rollen uit de eerste helft waren omgedraaid en nu waren wij de bovenliggende partij. Juist op het moment dat Den Ham weer in bovental mocht gaan spelen, werkte Arjen de 0-1 binnen. Een cornerbal van Pieter werd door hem vakkundig binnengewerkt na een mooie loopactie. De ban was gebroken en de voorsprong gaf ons nog wat meer vertrouwen. Toen het na zo’n tien minuten in de tweede helft weer 11 tegen 11 werd, bleven wij de bovenliggende partij. Den Ham kwam er af en toe wel uit, maar de ervaren verdediging gaf geen krimp. Halverwege de tweede helft kwam Bas in het veld voor Chris en zo ongeveer in zijn eerste actie gaf hij een schitterende pass op Niels. Die mocht het voor de tweede keer deze wedstrijd 1 op 1 proberen en deze keer stond de paal niet in de weg. De doelman ook niet en dus was de 0-2 een feit. We hoorden wel een klein knakje bij Den Ham, maar ze probeerden nog wel de aansluiting te vinden. De speler met het modieuze haarbandje kreeg een paar goede kansen, maar Richard stond zijn mannetje in de goal. Hij pakte ook nog even zijn fotomomentje mee bij een afstandsschot en dus bleef voor Den Ham de nul op het bord staan. Doordat Den Ham meer risico nam, kregen we uiteraard aanvallend wat meer ruimte. De ingevallen Mark testte de keeper en de kwaliteit van de paal. Ook had hij een subtiel steekballetje in petto voor Niels en die wist de doelman in twee instanties te verschalken. De 0-3 was een feit. De knak die we toen hoorden was duidelijk hoorbaar en bovendien was er nog maar zo’n 5 minuten te spelen. Die wisten we zonder kleerscheuren door te komen en daarmee konden we de 3 puntjes in de tas stoppen. Korte samenvatting van de tweede helft: goed voetbal, geen kaarten en drie doelpunten.

We staan door deze overwinning nog steeds op de eerste plaats. Naaste concurrent HHC 8 heeft ook 24 punten, maar een slechter doelsaldo.
Komende zaterdag spelen we wederom uit tegen Excelsior 8 uut Riessen. Aanvang is 14.30. Uiteraard is alle support welkom.

Hoofdsponsor

Subsponsor

Sponsorkliks