vvdes_banner_09.jpg
Er werd doordeweeks weer goed getraind, en dat moest ook wel na de harde nederlaag in Zwolle een week eerder. Afgelopen zaterdag konden we het goedmaken tegen Helios 2. Het was voor beide ploegen “aanhaken” of “afhaken” bij de bovenste ploegen. Wij hadden immers 3 punten uit twee wedstrijden, Helios 4 punten.

Vooraf werd veel gesproken over de positionering bij balbezit en balverlies, want met teveel jongens aan de zijkanten bleken we met name in het centrum heel kwetsbaar voor omschakelmomenten. De organisatie stond gelukkig een stuk beter dan de wedstrijd daarvoor, maar daar was in de eerste helft dan ook alles mee gezegd. Helios ging volle bak en was de eerste helft in alles beter dan DES. Ze hanteerden een hoger tempo in balbezit, zetten beter druk, dekten beter door en wonnen daarbij elke tweede bal. We kwamen dan ook niet lekker in de wedstrijd, en de momenten dat er wel mogelijkheden lagen waren we erg onnauwkeurig in balbezit. De 0-1 ruststand was dan ook een terechte afspiegeling van de krachtsverhouding en we mochten blij zijn dat het daarbij bleef.

Ivar en Iede kwamen als verse krachten het team de tweede helft versterken. Zij grepen hun kans, en draaiden samen met de rest van het team de wedstrijd geheel om. Waar we in alles de eerste helft tekort schoten, waren we de tweede helft zeer sterk. Helios kwam er niet meer aan te pas en Ivar scoorde met een bekeken vrije trap de terechte gelijkmaker. Helios was het kwijt en het was wachten op de 2-1, Iede bracht deze op het scorebord na goed voorbereiden werk van Thijs-Jan. Het gefrustreerde Helios gooide het met meer agressie op een andere boeg, helaas hielden we het hoofd niet koel en gingen we er teveel in mee. Wat volgde waren veel (domme) overtredingen en dus ook vrije trappen aan weerskanten. Uit één van deze vrije trappen scoorde Helios met een schuiver over het gladde veld de 2-2. Helios kreeg nog enkele kansjes, maar het was DES 2 dat met enkele grote kansen in de slotfase de meeste aanspraak maakte op de overwinning.

Helaas vergaten we de trekker definitief over te halen, en de goed fluitende scheidsrechter Heerdink floot na exact 90 minuten voor het laatste fluitsignaal. Zeer content over de tweede helft, maar met een zuur gevoel terugkijkend op het puntverlies kijken we met een dubbel gevoel terug.

Hoofdsponsor:

Sponsorkliks